PDA

View Full Version : Problem with S3 IS and 4GB SDHC memory card


Desidarius
11th of March 2009 (Wed), 14:29
I need to use my S3 IS for video recording. I was using a 1GB SD card to record, and under my settings it could record a max time of 33 minutes. I just bought a 4GB ScanDisk SDHC memory card and when I use it to record video, it will only use 1GB of it,and only record about 22 minutes; even at the lowest resolution/fps. Can the S3 IS use HC memory cards? What is the largest size SD memory card it can use?

sue.t
11th of March 2009 (Wed), 15:39
According to Canon's website the S3 uses SDHC cards.

Did you format the card in the camera before using it?

Jon
11th of March 2009 (Wed), 18:36
The S3 can't record a video clip of longer than 1 GB, no matter how large the card is. You can record multiple 1 GB clips on one card though.

Desidarius
12th of March 2009 (Thu), 00:07
The S3 can't record a video clip of longer than 1 GB, no matter how large the card is. You can record multiple 1 GB clips on one card though.

How come it is like that?

Is there a way to program the camera to record a new video immediately after the first, (without having to do it manually?)

M_ark
12th of March 2009 (Thu), 00:49
How come it is like that?

Is there a way to program the camera to record a new video immediately after the first, (without having to do it manually?)

The S3IS's manual states it will not record more than 1 hour or 1 GB of video. This limitation has been overcome:
http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK

Desidarius
12th of March 2009 (Thu), 16:57
The S3IS's manual states it will not record more than 1 hour or 1 GB of video. This limitation has been overcome:
http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK

link isn't working for me

M_ark
12th of March 2009 (Thu), 17:26
link isn't working for me

try:
http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK_in_Brief
or google CHDK Digic II hack

Joect541
29th of March 2009 (Sun), 09:38
I should probobly read the manual before I post this, but if I remember right, It won't use a card over 2gb. and video is limited to 1gb at a time.

Brianoh
29th of March 2009 (Sun), 14:03
Currently I'm using a 4gb SDHC card with CHDK loaded on my S3... no problems (I believe Canon's website now states that it handles 4gb). Haven't started playing around too much with varying the video parameters yet but looking forward to it.