Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies. Read More.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras
Thread started 27 Apr 2016 (Wednesday) 14:46
Prev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as registered member)

1D X Mark II Owners Unite! Discuss & Post Photos

 
CyberDyneSystems
Admin (type T-2000)
CyberDyneSystems's Avatar
47,806 posts
Gallery: 78 photos
Joined Apr 2003
Rhode Island USA
Post has been edited over 1 year ago by CyberDyneSystems.
Jun 04, 2016 21:35 |  #1171

appl2noe wrote in post #18029367 (external link)
I am terribly sorry to ask tis question if it's been discussed before - I'm a brand new 1dx mkII owner and I am having a terrible time getting my raw files into lightroom.

Updated LR and PS to the latest versions. The raw file "loads" into the computer, but the moment I eject the CfAst card from the comp the files become corrupted. "The original source cannot be found"

Any tips or advice?


Do go back and read the last few pages in this thread, (in fact, look up at this very page, starting at the top) look for posts by HKFEVER and others, there appears to be issues with CFAST raw files, manifesting in VERY strange behavior. I don't think we can offer a solution, but you are not alone.

Please clarify for me, you are copying the RAW files to your computer? Or opening the RAW files in LR directly from the CFAST card?


GEAR LIST
CDS' HOT LINKS
Jake Hegnauer Photography (external link)

LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as registered member)
dzaneh
Senior Member
dzaneh's Avatar
Joined Aug 2009
Jun 04, 2016 21:40 |  #1172

HOSTED PHOTO
please log in to view hosted photos in full size.

stuff

LOG IN TO REPLY
dzaneh
Senior Member
dzaneh's Avatar
Joined Aug 2009
Jun 04, 2016 21:44 |  #1173

HOSTED PHOTO
please log in to view hosted photos in full size.

stuff

LOG IN TO REPLY
dzaneh
Senior Member
dzaneh's Avatar
Joined Aug 2009
Jun 04, 2016 21:50 |  #1174

HOSTED PHOTO
please log in to view hosted photos in full size.

stuff

LOG IN TO REPLY
cwphoto
Go ahead, make my day
cwphoto's Avatar
Joined Oct 2005
Kellyville, Baulkham Hills, Cumberland, NSW, Australia
Jun 04, 2016 21:50 |  #1175

Daniel, you have a great eye. Not just this one, but many others too. :-D


EOS-1D X Mark II| EOS 5D Mark IV | EOS 80D | EOS-1V HS
L: 14/2.8 II | 17/4 | 24/1.4 II | 24/3.5 II | 35/1.4 II | 50/1.2 | 85/1.2 II | 100/2.8 Macro IS | 135/2 | 180/3.5 Macro | 200/2.8 II | 300/2.8 IS II | 400/2.8 IS II | 500/4 IS II | 600/4 IS II | 8-15/4 Fisheye | 11-24/4 | 16-35/2.8 III | 24-70/2.8 II | 70-200/2.8 IS II | 100-400/4.5-5.6 IS II | 200-400/4 IS 1.4x
Sundry: 600EX II-RT | 1.4x III | 2x III | 12 II | 25 II | OC-E4

LOG IN TO REPLY
cwphoto
Go ahead, make my day
cwphoto's Avatar
Joined Oct 2005
Kellyville, Baulkham Hills, Cumberland, NSW, Australia
Jun 04, 2016 21:51 |  #1176

Erik S. Klein wrote in post #18029305 (external link)
Just curious, but is anyone seeing corruption on PCs?

I'm on a Win10 PC and it hasn't corrupted a single file... I'm using the kit reader and 64GB card.

Just another variable to consider.

Not yet.


EOS-1D X Mark II| EOS 5D Mark IV | EOS 80D | EOS-1V HS
L: 14/2.8 II | 17/4 | 24/1.4 II | 24/3.5 II | 35/1.4 II | 50/1.2 | 85/1.2 II | 100/2.8 Macro IS | 135/2 | 180/3.5 Macro | 200/2.8 II | 300/2.8 IS II | 400/2.8 IS II | 500/4 IS II | 600/4 IS II | 8-15/4 Fisheye | 11-24/4 | 16-35/2.8 III | 24-70/2.8 II | 70-200/2.8 IS II | 100-400/4.5-5.6 IS II | 200-400/4 IS 1.4x
Sundry: 600EX II-RT | 1.4x III | 2x III | 12 II | 25 II | OC-E4

LOG IN TO REPLY
appl2noe
Member
Joined Sep 2007
Jun 04, 2016 21:53 |  #1177

CyberDyneSystems wrote in post #18029371 (external link)
Do go back and read the last few pages in this thread, (in fact, look up at this very page, starting at the top) look for posts by HKFEVER and others, there appears to be issues with CFAST raw files, manifesting in VERY strange behavior. I don't think we can offer a solution, but you are not alone.

Please clarify for me, you are copying the RAW files to your computer? Or opening the RAW files in LR directly from the CFAST card?


Thanks for responding CyberDyneSystems.

Basically I am using the supplied 64GB Sandisk card and the supplied card reader. Card into reader, uploading directly to LR.


1DX MK ii, 5D3's, 5D2, 7D, Some L's, Some Sigma Art Lenses plus a bunch of Elinchrom strobes.
www.applphoto.ca (external link)
www.facebook.com/applp​hoto (external link)

LOG IN TO REPLY
Tc202
Goldmember
Tc202's Avatar
Joined Mar 2012
Florida
Jun 04, 2016 22:24 |  #1178

appl2noe wrote in post #18029388 (external link)
Thanks for responding CyberDyneSystems.

Basically I am using the supplied 64GB Sandisk card and the supplied card reader. Card into reader, uploading directly to LR.

Are you selecting copy when importing? If you aren't then Lightroom is not copying the files to a new destination (hard drive/ other desired area).


Camera AF Guides:1DX Mark II (external link)5DS/ SR (external link)7D Mark II (external link)
Location Guides: Yellowstone Winter Guide (external link)Fort De Soto Guide (external link)
Instagram (external link)Guiding Services/ Blog: Outback Photo Adventures (external link)- Thomas

LOG IN TO REPLY
HKFEVER
Goldmember
HKFEVER's Avatar
Joined Oct 2004
Hong Kong
Jun 04, 2016 22:38 |  #1179

Erik S. Klein wrote in post #18029305 (external link)
Just curious, but is anyone seeing corruption on PCs?

I'm on a Win10 PC and it hasn't corrupted a single file... I'm using the kit reader and 64GB card.

Just another variable to consider.

I will try on Win10 later on next week.




LOG IN TO REPLY
appl2noe
Member
Joined Sep 2007
Jun 04, 2016 22:45 as a reply to Tc202's post |  #1180

Tc202 I literally JUST figured this out! Went back and slowed down, took the time and realized that it was on "ADD" as the default instead of COPY.

Gah!

Thank you very much Tc202 for posting the solution on here as it may help a future user.

Much appreciated!


1DX MK ii, 5D3's, 5D2, 7D, Some L's, Some Sigma Art Lenses plus a bunch of Elinchrom strobes.
www.applphoto.ca (external link)
www.facebook.com/applp​hoto (external link)

LOG IN TO REPLY
Tc202
Goldmember
Tc202's Avatar
Joined Mar 2012
Florida
Jun 04, 2016 23:08 |  #1181

appl2noe wrote in post #18029433 (external link)
Tc202 I literally JUST figured this out! Went back and slowed down, took the time and realized that it was on "ADD" as the default instead of COPY.

Gah!

Thank you very much Tc202 for posting the solution on here as it may help a future user.

Much appreciated!

No problem


Camera AF Guides:1DX Mark II (external link)5DS/ SR (external link)7D Mark II (external link)
Location Guides: Yellowstone Winter Guide (external link)Fort De Soto Guide (external link)
Instagram (external link)Guiding Services/ Blog: Outback Photo Adventures (external link)- Thomas

LOG IN TO REPLY
jwcdds
Cream of the Crop
jwcdds's Avatar
Joined Aug 2004
Santa Monica, CA
Jun 04, 2016 23:24 |  #1182

appl2noe wrote in post #18029433 (external link)
Tc202 I literally JUST figured this out! Went back and slowed down, took the time and realized that it was on "ADD" as the default instead of COPY.

Gah!

Thank you very much Tc202 for posting the solution on here as it may help a future user.

Much appreciated!

Yeah. CFast card seems to act differently than a typical CF/SD memory card. The computer seems to want to recognize it as an independent drive instead. So the first time you try to import via LR, it'll want you to ADD instead of COPY. Took me about 15 minutes racking my brains out before I realized what was going on. Fortunately, you only have to click "Copy" once and it'll remember to copy in the future. :lol:


Julian
Gear/Feedbacks | SmugMug (external link) | Flickr (external link) | Blog (external link) | Instagram (external link) | YouTube (external link)
My Review | "The Mighty One" (external link)
Founding member and President of the BOGUS Photo Club (Blatantly-Over-Geared & Under-Skilled)

LOG IN TO REPLY
MedicineMan4040
The Magic Johnson of Cameras
MedicineMan4040's Avatar
Joined Jul 2013
Jun 04, 2016 23:41 as a reply to jwcdds's post |  #1183

Tell me if my 'system' will work.
I always make a folder on the desktop.
Insert card....open the folder, select all an drag into the folder on the desktop.
Then I'll either import into LR or view via Bridge.
I then work up the images I want to keep.
Then move the folder to an external hard drive.
I realize with this approach no true cataloging with LR.

I ask because only today did I put the CFast into the 1DXii.


flickr (external link)
Vid Collection: https://www.youtube.co​m/user/medicineman4040 (external link)

LOG IN TO REPLY
Scott_online
Senior Member
Joined Aug 2009
Jun 05, 2016 01:42 |  #1184

jwcdds wrote in post #18029471 (external link)
Yeah. CFast card seems to act differently than a typical CF/SD memory card. The computer seems to want to recognize it as an independent drive instead. So the first time you try to import via LR, it'll want you to ADD instead of COPY. Took me about 15 minutes racking my brains out before I realized what was going on. Fortunately, you only have to click "Copy" once and it'll remember to copy in the future. :lol:

That's interesting. I haven't tried connecting a CFast card to my Mac yet but if OSX is treating it like a drive instead of a card then that might explain why it's being written to and hence why some files are occasionally being corrupted. If you've ever connected a drive that's been connected to a Mac to a Windows machine, you'll see a load of hidden OSX files to do with Spotlight indexing and the trash.


flickr (external link)

LOG IN TO REPLY
robamy
Senior Member
robamy's Avatar
917 posts
Joined Oct 2008
Chepachet, RI
Jun 05, 2016 04:46 |  #1185

IMAGE: https://c1.staticflickr.com/8/7413/27196585520_76db86a426_b.jpg
[IMAGE'S LINK: https://flic.kr/p/HrgB​mU] (external link)Ruby Throated Hummingbird (external link) by A & R Photography (external link), on Flickr

IMAGE: https://c5.staticflickr.com/8/7308/27438517276_c88ce707ca_b.jpg
[IMAGE'S LINK: https://flic.kr/p/HNDz​f5] (external link)The Happy Couple (external link) by A & R Photography (external link), on Flickr

flickr https://www.flickr.com​/photos/robamyphotos/ (external link)
YouTube https://www.youtube.co​m .../UCXHzc4eU2AfHUCuGW​31GNdA (external link)
Vimeo https://vimeo.com/roba​myvideos (external link)

LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as registered member)

932,570 views & 12006 likes for this thread
1D X Mark II Owners Unite! Discuss & Post Photos
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras


Not a member yet? Click here to register to the forums.
Registered members get all the features: search, following threads, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, settings, view hosted photos, own reviews and more...


AAA

Send feedback to staff    •   Jump to forum...    •   Rules    •   Index    •   New posts    •   RTAT    •   'Best of'    •   Gallery    •   Gear    •   Reviews    •   Polls

COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy policy and cookie usage info.

POWERED BY AMASS 1.4version 1.4
made in Finland
by Pekka Saarinen
for photography-on-the.net
Spent 0.03459 for 6 database queries.
PAGE COMPLETED IN 0.14s
Latest registered member is Manish kashyap
991 guests, 466 members online
Simultaneous users record so far is 6430, that happened on Dec 03, 2017