Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies. Read More.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras
Thread started 27 Apr 2016 (Wednesday) 14:46
Prev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as registered member)

1D X Mark II Owners Unite! Discuss & Post Photos

 
dexy101
Goldmember
dexy101's Avatar
Joined Jan 2011
Scotland
Jun 07, 2017 18:50 |  #3796

Oh well today was my first day with issues with this body, I was shooting in video mode and switched to camera mode and nothing would happen, pressing buttons, nothing, the only screen that was on was the lower one showing your memory card (if you have it set like that) pulled the battery, worked fine.....until it went into sleep mode after 1 minute. Pressed the shutter button and same again, only the small screen was showing and none of the buttons would do anything, pulled the battery and it was fine. Sleep mode again camera would not operate. Same issue all the time, turning the camera off will turn it off but once you turn it on again nothing works.

Im gonna be contacting Canon in the morning and taking it from there, got a wedding in 8 weeks so I should be ok by then.


Flickr (external link)
Gear List
1DX Mark II - 5D Mark IV - 70-200mm f/2.8L IS II - 100mm f/2.8L 135L - 17-40L 50mm 1.8 stm 35mm 1.4 Sigma Art

LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as registered member)
dexy101
Goldmember
dexy101's Avatar
Joined Jan 2011
Scotland
Jun 07, 2017 18:51 |  #3797

IMAGE: https://c1.staticflickr.com/5/4221/35166688235_c8fb4de298_b.jpg
[IMAGE'S LINK: https://flic.kr/p/Vzyt​dX] (external link)1DX21138 (external link) by Derek Mackinnon (external link), on Flickr

IMAGE: https://c1.staticflickr.com/5/4238/34357104103_2073c272b3_b.jpg
[IMAGE'S LINK: https://flic.kr/p/Um29​4R] (external link)1DX21063 (external link) by Derek Mackinnon (external link), on Flickr

IMAGE: https://c1.staticflickr.com/5/4216/34357114943_42695e491e_b.jpg
[IMAGE'S LINK: https://flic.kr/p/Um2c​hK] (external link)1DX21025 (external link) by Derek Mackinnon (external link), on Flickr

Flickr (external link)
Gear List
1DX Mark II - 5D Mark IV - 70-200mm f/2.8L IS II - 100mm f/2.8L 135L - 17-40L 50mm 1.8 stm 35mm 1.4 Sigma Art

LOG IN TO REPLY
MedicineMan4040
The Magic Johnson of Cameras
MedicineMan4040's Avatar
Joined Jul 2013
Jun 07, 2017 20:52 as a reply to post 18373033 |  #3798

I just can't see Sony's FE100-400mm besting the EOS 100-400ii, that would be a shocker---the Canon is just so damned good!
I won't complain if it is though :)
No arguments on the long lens selection from Sony in e-mount but I have a prediction-Sony will bring out long glass and it will
be priced lower than Canon....whether the ultimate IQ will be there will be an endless debate on the forums.
Not only shooting Canon and Sony Poof and I shoot mFT with his-n-hers M1 Mk ii's and her 300/4 just stuns me. Why mention this?
Well only because we hop between those three worlds and we don't care about the name on the metal but the final result.
You know when I climbed Vroman's Nose last month I'd rather have carried the Olympus ;) But that too is an age thing!


flickr (external link)
Vid Collection: https://www.youtube.co​m/user/medicineman4040 (external link)

LOG IN TO REPLY
jwcdds
Cream of the Crop
jwcdds's Avatar
Joined Aug 2004
Santa Monica, CA
Jun 07, 2017 23:27 |  #3799

dexy101 wrote in post #18373456 (external link)
Oh well today was my first day with issues with this body, I was shooting in video mode and switched to camera mode and nothing would happen, pressing buttons, nothing, the only screen that was on was the lower one showing your memory card (if you have it set like that) pulled the battery, worked fine.....until it went into sleep mode after 1 minute. Pressed the shutter button and same again, only the small screen was showing and none of the buttons would do anything, pulled the battery and it was fine. Sleep mode again camera would not operate. Same issue all the time, turning the camera off will turn it off but once you turn it on again nothing works.

Im gonna be contacting Canon in the morning and taking it from there, got a wedding in 8 weeks so I should be ok by then.

Hm... that's not good. Sounds as if the PCB board might be failing. I had similar symptoms on my 1dx1. But it took almost a year before it finally died. I had sent it to Canon 2 times while it was failing intermittently and they couldn't find anything wrong until it finally died, then they replaced the PCB board.


Julian
Gear/Feedbacks | SmugMug (external link) | Flickr (external link) | Blog (external link) | Instagram (external link) | YouTube (external link)
My Review | "The Mighty One" (external link)
Founding member and President of the BOGUS Photo Club (Blatantly-Over-Geared & Under-Skilled)

LOG IN TO REPLY
jwcdds
Cream of the Crop
jwcdds's Avatar
Joined Aug 2004
Santa Monica, CA
Jun 07, 2017 23:32 |  #3800

IMAGE: https://photos.smugmug.com/Misc/Lens/Canon-50L/i-PNFd7fZ/0/5f29cfb7/X2/20170607-Canon%20EOS-1D%20X%20Mark%20II-1DX22273-X2.jpg

Julian
Gear/Feedbacks | SmugMug (external link) | Flickr (external link) | Blog (external link) | Instagram (external link) | YouTube (external link)
My Review | "The Mighty One" (external link)
Founding member and President of the BOGUS Photo Club (Blatantly-Over-Geared & Under-Skilled)

LOG IN TO REPLY
fordmondeo
Senior Member
Joined Sep 2007
Portsmouth England
Jun 08, 2017 07:12 |  #3801

Is there any truth in the gossip that the camera is an oil splasher/dust generator?


Vaginator9000

LOG IN TO REPLY
ShadowHillsPhoto
Senior Member
ShadowHillsPhoto's Avatar
Joined Aug 2015
Schoharie, NY
Jun 08, 2017 07:21 as a reply to fordmondeo's post |  #3802

There were some cameras affected by that, primarily early production runs I think as I can't recall seeing any recent complaints. My camera was purchased new in January and has no issues. Not sure if it was a problem with the cameras or just too much lubrication being applied at the factory.




LOG IN TO REPLY
apersson850
Cream of the Crop
apersson850's Avatar
11,620 posts
Joined Nov 2007
Traryd, Sweden
Jun 08, 2017 07:23 |  #3803

When I used the 1DX, I normally had the GP-E1 GPS unit attached to the system expansion port. When the camera went into sleep state, the GPS stopped. Thus it took a while to regain position lock when touching the trigger button to wake the camera up. Typically, the first few images had no position tag.
With the 1DX Mark II, there is no equivalent to this mode. Even if you use the GPS in Method 2, it will consume power during sleep state (but not when the camera is turned off). So what do you do now? Do you turn the camera off more frequently than before? Or replace batteries more often? Or don't use the GPS whatsoever?


Anders

LOG IN TO REPLY
LJ3Jim
Senior Member
LJ3Jim's Avatar
Joined Jan 2012
Pacific Northwest
Jun 08, 2017 09:16 |  #3804

fordmondeo wrote in post #18373773 (external link)
Is there any truth in the gossip that the camera is an oil splasher/dust generator?

I got mine last August and shortly thereafter took 3000 shots at an airshow. It was my first real outing with the camera. After that, there was a lot of oil splatter on the sensor. I cleaned it, and did another airshow about a month later. There was some oil splatter, but not as much as the first time. I sent it to Canon for cleaning (I didn't like doing it myself). I've done 2 airshows this year, and the oil splatter is now minimal. Mostly tiny spots that aren't visible except at high f/stops. I don't know if I would have had the problem if it hadn't been for a great deal of burst mode shooting.


Image editing ok; C&C always welcome.

LOG IN TO REPLY
Dankata
Cream of the Crop
Dankata's Avatar
5,128 posts
Joined Jan 2009
Mexico
Jun 09, 2017 10:15 |  #3805

IMAGE: https://c1.staticflickr.com/5/4271/34353954804_9e833c98f2_b.jpg
[IMAGE'S LINK: https://flic.kr/p/UkJZ​TA] (external link)Valeria (external link) by Daniel Stoychev (external link), on Flickr

-Daniel-
1DXII | 5DIII | 135L | Sigma 35 | 24-70L |17-40L | Sigma 150-600C | 600EX-RT
T1i |85 1.8 | 18-55 | Sigma 10mm f/2.8 Fish Eye | Yongnuo YN-622C| Raynox DCR-250
Facebook (external link) Flickr  (external link)500px (external link)

LOG IN TO REPLY
MedicineMan4040
The Magic Johnson of Cameras
MedicineMan4040's Avatar
Joined Jul 2013
Jun 09, 2017 10:45 |  #3806

Brilliant composition and fantastic colors.


flickr (external link)
Vid Collection: https://www.youtube.co​m/user/medicineman4040 (external link)

LOG IN TO REPLY
MedicineMan4040
The Magic Johnson of Cameras
MedicineMan4040's Avatar
Joined Jul 2013
Jun 09, 2017 10:47 |  #3807

I had some oil but not a big deal.
On a hike my A7Rii kissed the top LCD of the 1DXii--me carrying both on some crap terrain.
Result was a hairline crack in the top LCD, not big deal either, camera continued on; but did
send to Canon for repair ($230) and they cleaned while there.
Haven't noticed any oil since but I'm also shooting a few other bodies just as much if not more.


flickr (external link)
Vid Collection: https://www.youtube.co​m/user/medicineman4040 (external link)

LOG IN TO REPLY
jwcdds
Cream of the Crop
jwcdds's Avatar
Joined Aug 2004
Santa Monica, CA
Jun 09, 2017 22:58 |  #3808

IMAGE: https://photos.smugmug.com/Photography/Panoramic/i-MKpXkcn/0/f29261a2/X2/20170609-Canon%20EOS-1D%20X%20Mark%20II-1DX22356-Pano-X2.jpg

Julian
Gear/Feedbacks | SmugMug (external link) | Flickr (external link) | Blog (external link) | Instagram (external link) | YouTube (external link)
My Review | "The Mighty One" (external link)
Founding member and President of the BOGUS Photo Club (Blatantly-Over-Geared & Under-Skilled)

LOG IN TO REPLY
NASS ­ Photo
Goldmember
NASS Photo's Avatar
1,550 posts
Joined Jun 2009
Westmoreland Co., PA
Jun 11, 2017 08:23 |  #3809

Very nice shot.


NickS

Canon 5DMIII; Canon EF35mm, f/1.4L; EF85mm, f/1.8; EF135mm, f/2.0L; EF200mm, f/2.8L.

LOG IN TO REPLY
MedicineMan4040
The Magic Johnson of Cameras
MedicineMan4040's Avatar
Joined Jul 2013
Jun 11, 2017 10:46 |  #3810

IMAGE: https://c1.staticflickr.com/5/4288/35073294372_15a79a5257_b.jpg
[IMAGE'S LINK: https://flic.kr/p/VriN​tW] (external link)Egret song (external link) by MedicineMan4040 (external link), on Flickr

flickr (external link)
Vid Collection: https://www.youtube.co​m/user/medicineman4040 (external link)

LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as registered member)

888,518 views & 11826 likes for this thread
1D X Mark II Owners Unite! Discuss & Post Photos
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras


Not a member yet? Click here to register to the forums.
Registered members get all the features: search, following threads, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, settings, view hosted photos, own reviews and more...


AAA

Send feedback to staff    •   Jump to forum...    •   Rules    •   Index    •   New posts    •   RTAT    •   'Best of'    •   Gallery    •   Gear    •   Reviews    •   Polls

COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy policy and cookie usage info.

POWERED BY AMASS 1.4version 1.4
made in Finland
by Pekka Saarinen
for photography-on-the.net
Spent 0.0059 for 6 database queries.
PAGE COMPLETED IN 0.09s
Latest registered member was a spammer, and banned as such!
806 guests, 334 members online
Simultaneous users record so far is 6106, that happened on Jun 09, 2016