Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies. Read More.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Photography Talk by Genre Astronomy & Celestial Talk 
Thread started 25 Jun 2017 (Sunday) 19:50
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

Doing long exposure tests weird band across image.

 
Mike ­ Photo
Senior Member
Avatar
527 posts
Gallery: 1 photo
Likes: 36
Joined Apr 2006
Location: Boston, Ma
     
Jun 25, 2017 19:50 |  #1

Hi all,

Im new to Astrophotography and Im reviewing a long exposure tracker. I did some test shots and on one squence of shots I got this weird band of yellow across the screen. Is this some sort of light leak or something with the sensor?

Any info would be great thanks.


HOSTED PHOTO
please log in to view hosted photos in full size.


Instagram (external link)
MIKE PHOTO
Bodies:Canon 7D mII, Canon 7D(Gripped)
Lenses: Canon 70-200 L, Canon 50 1.4, Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 II(reversed element for macro), Sigma Art 18-35 1.8, Tamron 24-70 2.8

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)
Archibald
You must be quackers!
Avatar
5,913 posts
Gallery: 163 photos
Best ofs: 1
Likes: 5846
Joined May 2008
Location: Calgary
     
Jun 25, 2017 20:09 |  #2

You got me guessing...

Can't see any yellow band.

??


Pentax Spotmatic F with 28/3.5, 50/1.4, 50/1.8, 135/3.5; Canon digital gear
C&C always welcome.
Picture editing OK

  
  LOG IN TO REPLY
Mike ­ Photo
THREAD ­ STARTER
Senior Member
Avatar
527 posts
Gallery: 1 photo
Likes: 36
Joined Apr 2006
Location: Boston, Ma
     
Jun 25, 2017 20:11 |  #3

There I made it easier to see.


HOSTED PHOTO
please log in to view hosted photos in full size.


Instagram (external link)
MIKE PHOTO
Bodies:Canon 7D mII, Canon 7D(Gripped)
Lenses: Canon 70-200 L, Canon 50 1.4, Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 II(reversed element for macro), Sigma Art 18-35 1.8, Tamron 24-70 2.8

  
  LOG IN TO REPLY
Archibald
You must be quackers!
Avatar
5,913 posts
Gallery: 163 photos
Best ofs: 1
Likes: 5846
Joined May 2008
Location: Calgary
     
Jun 25, 2017 20:26 |  #4

Yes, I can see it now.

Only on some shots?


Pentax Spotmatic F with 28/3.5, 50/1.4, 50/1.8, 135/3.5; Canon digital gear
C&C always welcome.
Picture editing OK

  
  LOG IN TO REPLY
Mike ­ Photo
THREAD ­ STARTER
Senior Member
Avatar
527 posts
Gallery: 1 photo
Likes: 36
Joined Apr 2006
Location: Boston, Ma
     
Jun 28, 2017 22:51 |  #5

Well I thought it was only one sequence but if I boost the exposure of some others its there just really faint. It seems to be more obvious in this shot though. I shot some more tonight and its there again. I also thought maybe it was from live view but i turned it off and that didnt help.


Instagram (external link)
MIKE PHOTO
Bodies:Canon 7D mII, Canon 7D(Gripped)
Lenses: Canon 70-200 L, Canon 50 1.4, Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 II(reversed element for macro), Sigma Art 18-35 1.8, Tamron 24-70 2.8

  
  LOG IN TO REPLY
Celestron
Cream of the Crop
8,448 posts
Gallery: 1 photo
Likes: 321
Joined Jun 2007
Location: Texas USA
     
Jun 29, 2017 17:24 |  #6

The only time I have seen banding similar to this is when I had high line wires hanging in front of my view . In any of your software do you have any debanding steps you can use ?




  
  LOG IN TO REPLY
Davenn
Senior Member
Avatar
900 posts
Gallery: 12 photos
Likes: 325
Joined Jun 2013
Location: Sydney, Australia
     
Sep 08, 2017 03:59 |  #7

Mike Photo wrote in post #18389440 (external link)
Well I thought it was only one sequence but if I boost the exposure of some others its there just really faint. It seems to be more obvious in this shot though. I shot some more tonight and its there again. I also thought maybe it was from live view but i turned it off and that didnt help.


Knowing your thread is a few months old

did you resolve this ?

if not, I would suggest that you do some shots with the lens cap on and see if it's still there

then take the lens off the camera and put on the dust cap that goes over the body opening

if still there ... then it's pointing to possibly a sensor problem


Dave


A picture is worth 1000 words ;)
Canon 5D3, 6D, 700D, a bunch of lenses and other bits, ohhh and some Pentax stuff ;)

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

1,090 views & 1 like for this thread
Doing long exposure tests weird band across image.
FORUMS Photography Talk by Genre Astronomy & Celestial Talk 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.0forum software
version 2.0 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is dan.potter86
738 guests, 277 members online
Simultaneous users record so far is 6430, that happened on Dec 03, 2017

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.