Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies. Read More.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Sony Cameras, Lenses & Accessories Sony Cameras 
Thread started 16 Oct 2017 (Monday) 17:24
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

Sony A7 II - possible issues?

 
russkny
Member
Avatar
174 posts
Joined Aug 2009
Location: Los Angeles, CA
     
Oct 16, 2017 17:24 |  #1

Hi all,

I noticed a few quirks with an A7 II and wasn't sure if these are known issues or just the way the camera operates.

-When shooting with strobes I had WB set to Flash, yet for some reason every time the strobes fired, live view on the LCD would become very yellow (as though reacting to light color change) and then gradually return to its normal color. Live View Display -> Setting Effect was OFF. Has anyone noticed this behavior?

-While using the camera in Manual Focus with strobes and aperture at f/9 I noticed that there is a significant delay before a shot can be taken. Basically the iris is fully open when Live View Display -> Setting Effect is OFF. When I press the shutter button the iris closes to the appropriate aperture, which takes about half a second, then the shutter activates. Is this working as intended or am I missing something?

This isn't an issue in AF, since the camera has to achieve focus before a shot can be taken, but in manual focus when I already have focus dialed in and just need to take several shots, this delay is quite a nuisance.

-Lastly, while reviewing images on the rear LCD I noticed that blue skies have very noticeable banding. When reviewing images on the computer this banding isn't present. Is that normal?

Thanks in advance!


Photo Gear: Sony A7R II | Zeiss Batis 85mm f/1.8
Lighting: Elinchrom Lights and Modifiers, Einstein 640 Lights

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

819 views & 0 likes for this thread
Sony A7 II - possible issues?
FORUMS Sony Cameras, Lenses & Accessories Sony Cameras 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.0forum software
version 2.0 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is Chris1978
836 guests, 443 members online
Simultaneous users record so far is 6430, that happened on Dec 03, 2017

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.