Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies. Read More.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Post Processing, Marketing & Presenting Photos HDR Creation
Thread started 10 Jul 2017 (Monday) 09:31
Prev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as registered member)

DPP HDR not showing up in Tools

 
topgun514
Hatchling
4 posts
Joined Mar 2017
Jul 10, 2017 09:31 |  #1

Hey POTN, I just downloaded DPP4 from Canon's website last night and wanted to make an HDR photo however that option does not show up in my tools category. I am using a Rebel XT 350D and uploaded the raw files but I am wondering if my download did not work properly, my camera or operating system wont allow for HDR?

Has anyone had this issue before? I am hoping for a free system to use HDR sparingly- a few times per year.

Thank you.




LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as registered member)
john ­ crossley
Goldmember
john crossley's Avatar
1,966 posts
Joined Nov 2009
It's Grim Up North
Jul 10, 2017 11:11 |  #2

topgun514 wrote in post #18398523 (external link)
Hey POTN, I just downloaded DPP4 from Canon's website last night and wanted to make an HDR photo however that option does not show up in my tools category. I am using a Rebel XT 350D and uploaded the raw files but I am wondering if my download did not work properly, my camera or operating system wont allow for HDR?

Has anyone had this issue before? I am hoping for a free system to use HDR sparingly- a few times per year.

Thank you.

Did you download the FULL version or just the UPDATER version?


Some days I'm the dog, other days I'm the lamppost

LOG IN TO REPLY
topgun514
THREAD ­ STARTER
Hatchling
4 posts
Joined Mar 2017
Jul 10, 2017 11:44 as a reply to john crossley's post |  #3

I downloaded the Version released 6/30/17. I believe that is their full version?




LOG IN TO REPLY
gjl711
They have pills for that now you know.
gjl711's Avatar
53,002 posts
Joined Aug 2006
Deep in the heart of Texas
Jul 10, 2017 12:28 |  #4

I have version 4.6.10.0 and it is under tools called start HDR tool.


Not sure why, but call me JJ.
I used to hate math but then I realised decimals have a point.
.
::Flickr:: (external link)
::Gear::

LOG IN TO REPLY
bildeb0rg
Goldmember
bildeb0rg's Avatar
Joined Oct 2006
uk
Jul 10, 2017 16:22 |  #5

could be your 350 is not supported??




LOG IN TO REPLY
crofter
Member
159 posts
Joined Aug 2011
Weardale UK
Jul 10, 2017 16:38 |  #6

HDR tool is available to use with the 350D,I've just tried it,DPP version 4.6.10.0


http://www.flickr.com/​photos/70718847@N02/external link

LOG IN TO REPLY
John ­ from ­ PA
Cream of the Crop
7,354 posts
Joined May 2003
Southeast Pennsylvania
Jul 10, 2017 17:30 |  #7

It was in my version 4.5.20.0, 3rd item down under Tools. Also the hot key Alt-Y opens the tool.

Since others have pointed out a later version I did an upgrade to 4.6.30.0 and confirmed it is there as mentioned above.




LOG IN TO REPLY
topgun514
THREAD ­ STARTER
Hatchling
4 posts
Joined Mar 2017
Jul 10, 2017 20:10 as a reply to John from PA's post |  #8

The only options for me in my tools menu is (from top to bottom):

Start Rename Tool
Start Dual Pixel RAW optimizer
Transfer to photoshop
AF Points...
Grid Display Settings
Highlight Shadow Warning...
Preview Property Display Settings
Settings for thumbnail w/ shooting...
Preview Screen Display Settings
Customize Toolbar
Print button mode
Preferences

Maybe I should try re-installing.




LOG IN TO REPLY
John ­ from ­ PA
Cream of the Crop
7,354 posts
Joined May 2003
Southeast Pennsylvania
Post has been last edited 3 months ago by John from PA. 3 edits done in total.
Jul 10, 2017 20:34 |  #9

topgun514 wrote in post #18399046 (external link)
The only options for me in my tools menu is (from top to bottom):

Maybe I should try re-installing.

It wouldn't do any harm, and except for the time to download 180 MB it will only take a minute or two to install.

What version does your installation show? [Go to "help", then "About Digital Photo Professional 4"]

Also what is your OS (see below, extracted from 4.6 DPP manual)?

HOSTED PHOTO
please log in to view hosted photos in full size.



LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as registered member)

811 views & 1 like for this thread
DPP HDR not showing up in Tools
FORUMS Post Processing, Marketing & Presenting Photos HDR Creation


Not a member yet? Click here to register to the forums.
Registered members get all the features: search, following threads, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, settings, view hosted photos, own reviews and more...


AAA

Send feedback to staff    •   Jump to forum...    •   Rules    •   Index    •   New posts    •   RTAT    •   'Best of'    •   Gallery    •   Gear    •   Reviews    •   Polls

COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy policy and cookie usage info.

POWERED BY AMASS 1.4version 1.4
made in Finland
by Pekka Saarinen
for photography-on-the.net
Spent 0.00118 for 4 database queries.
PAGE COMPLETED IN 0.02s
Latest registered member is Bassman1
860 guests, 459 members online
Simultaneous users record so far is 6106, that happened on Jun 09, 2016