Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies. Read More.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras
Thread started 20 Sep 2017 (Wednesday) 12:12
Prev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as registered member)

LCD screen and shutter release

 
Ty ­ G
Member
136 posts
Joined Mar 2008
Post has been edited 1 month ago by Ty G.
Sep 20, 2017 12:12 |  #1

On Canon 40D
Quick question, is there a way to allow the LCD screen to work, (show playback), while shutter release cable is plugged in? When I have the release plugged, the LCD will not come on whether I press "play" or "menu." I have to unplug it to see play mode.
Ty


40D, 30D, couple BG-E2 grips, 70-200L 2.8 IS, 17-40L F4, 580EXII, and some other junk.

LOG IN TO REPLY
apersson850
Cream of the Crop
apersson850's Avatar
11,611 posts
Joined Nov 2007
Traryd, Sweden
Sep 21, 2017 02:41 |  #2

Yes, get a cable relese that works correctly. Your remote seems to half-press the trigger all the time.


Anders

LOG IN TO REPLY
Ty ­ G
THREAD ­ STARTER
Member
136 posts
Joined Mar 2008
Sep 21, 2017 23:58 as a reply to apersson850's post |  #3

What you say makes so much sense. I did notice that it was continually auto focusing when plugged in. I have ordered a different one, so we shall see. Thanks so very much!! I was thinking it was camera settings and all along, just junk accessory.


40D, 30D, couple BG-E2 grips, 70-200L 2.8 IS, 17-40L F4, 580EXII, and some other junk.

LOG IN TO REPLY
John ­ from ­ PA
Cream of the Crop
7,376 posts
Joined May 2003
Southeast Pennsylvania
Sep 22, 2017 06:10 |  #4

Ty G wrote in post #18457597 (external link)
I have ordered a different one, so we shall see.

Are you buying something off eBay? Many knockoffs are known to have similar problems. I believe that recommended switch is the RS-80N3 which lists at $70 but can be found for about $50. Because of little demand, some "genuine" ones appear on eBay. https://www.ebay.com ...-Control-Cable/1400284010 (external link) will get you one for $10, comes from Hong Kong but free shipping.




LOG IN TO REPLY

2,622 views & 0 likes for this thread
LCD screen and shutter release
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras


Not a member yet? Click here to register to the forums.
Registered members get all the features: search, following threads, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, settings, view hosted photos, own reviews and more...


AAA

Send feedback to staff    •   Jump to forum...    •   Rules    •   Index    •   New posts    •   RTAT    •   'Best of'    •   Gallery    •   Gear    •   Reviews    •   Polls

COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy policy and cookie usage info.

POWERED BY AMASS 1.4version 1.4
made in Finland
by Pekka Saarinen
for photography-on-the.net
Spent 0.00071 for 4 database queries.
PAGE COMPLETED IN 0.01s
Latest registered member is kodds
908 guests, 379 members online
Simultaneous users record so far is 6106, that happened on Jun 09, 2016