Canon Digital Photography Forums  

Go Back   Canon Digital Photography Forums > 'Sharing Knowhow' section > RAW, Post Processing and Printing
Register Rules FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 14th of April 2007 (Sat)   #1
col4bin
Goldmember
 
col4bin's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: San Francisco, CA
Posts: 2,264
Default Lightroom Stacking

What am I missing here? I select a group of similar RAW files and try to stack them but the stack option is greyed out and not accessible. What am I doing wrong? I looked in the online manual and did what it said.
col4bin is offline   Reply With Quote
This ad block will go away when you log in as member
Old 14th of April 2007 (Sat)   #2
col4bin
Goldmember
 
col4bin's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: San Francisco, CA
Posts: 2,264
Default Re: Lightroom Stacking

hmmm....it appears that you cannot stack when filtering on metadata. Does this sound right?

I can stack when the entire library is shown but as soon as I filter the stacks are gone. This is not very useful.

Last edited by col4bin : 14th of April 2007 (Sat) at 12:28.
col4bin is offline   Reply With Quote
Old 14th of April 2007 (Sat)   #3
jbimages
Member
 
jbimages's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 492
Default Re: Lightroom Stacking

You can't stack in collections, only in folders and the stacks are only visible as stacks in folders.
__________________
John
Some cameras, some lenses, Various light sources.
My Flickr stuff

Last edited by jbimages : 14th of April 2007 (Sat) at 21:38.
jbimages is offline   Reply With Quote
This ad block will go away when you log in as member
Old 20th of April 2007 (Fri)   #4
TeeJay
Goldmember
 
TeeJay's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Warwickshire - UK
Posts: 3,834
Default Re: Lightroom Stacking

Sorry to jump in a bit late....

LR "opens" it's stacks when filtering as only one/some of the images in a stack may match your filter, so it auto-expands them so you don't have to go hunting in the stack to find the right one.

TJ
__________________
1DsMkIII | 1DMkIIN | 70-200 f/2.8L IS | 24-70 f/2.8L | 24-105 f/4L IS | 17-40 f/4L | 50 f/1.2L | WFT-E1 & E2 Transmitters - Click Here for setup advice | CP-E4 Battery Pack x 2 | ST-E2 | 580EX | 550EX | 430EXII | 420EX | Tripod + monopod | Bowens Esprit Gemini 500W/s heads & Travel-Pak | All this gear - and still no idea
TeeJay is offline   Reply With Quote
Old 20th of April 2007 (Fri)   #5
EOSAddict
Book Committee Immortal
 
EOSAddict's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Preston, Lancashire, England
Posts: 6,063
Default Re: Lightroom Stacking

Stacking in LR is a big disappointment... wasted opportunity I hope they fix in Ver 1.1!
__________________
Al

My Gear, My Website: www.e-ScapePhotography.co.uk
EOSAddict is offline   Reply With Quote
Old 20th of April 2007 (Fri)   #6
TeeJay
Goldmember
 
TeeJay's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Warwickshire - UK
Posts: 3,834
Default Re: Lightroom Stacking

Quote:
Originally Posted by EOSAddict View Post
Stacking in LR is a big disappointment... wasted opportunity I hope they fix in Ver 1.1!
Not wanting you to list ALL your issues ( ) - but how do you find it disappointing?

The only thing I can possibly find wrong is not being able to stack across folders.
__________________
1DsMkIII | 1DMkIIN | 70-200 f/2.8L IS | 24-70 f/2.8L | 24-105 f/4L IS | 17-40 f/4L | 50 f/1.2L | WFT-E1 & E2 Transmitters - Click Here for setup advice | CP-E4 Battery Pack x 2 | ST-E2 | 580EX | 550EX | 430EXII | 420EX | Tripod + monopod | Bowens Esprit Gemini 500W/s heads & Travel-Pak | All this gear - and still no idea
TeeJay is offline   Reply With Quote
Old 20th of April 2007 (Fri)   #7
EOSAddict
Book Committee Immortal
 
EOSAddict's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Preston, Lancashire, England
Posts: 6,063
Default Re: Lightroom Stacking

That one mainly! My folder structure is fairly tight (I only keep 200 images in the same folder and separate RAWs and JPGs) so when I imported my pre LR images I imported all my converted JPGs too (until they release the RSP .rws migration tool!). Now I can't stack the RAW and its associated converted JPG as they sit in different folders.

Also my folders are defined by image number not subject so if a subject covers more than one folder I can't stack images.
__________________
Al

My Gear, My Website: www.e-ScapePhotography.co.uk
EOSAddict is offline   Reply With Quote
Old 20th of April 2007 (Fri)   #8
canoflan
User is banned from forums
 
Join Date: Jul 2006
Location: Texas, US
Posts: 1,059
Default Re: Lightroom Stacking

I don't use stacking. I find it better to see all the pics laid out. My preference.
canoflan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Podcast: Adobe Photoshop Lightroom offers glimpse at Lightroom version 1.1 Packhorse-4 RAW, Post Processing and Printing 2 17th of June 2007 (Sun) 20:30
stacking ? .b. Macro 9 5th of June 2007 (Tue) 22:43
I've had a go at stacking... twinx Macro 20 21st of March 2007 (Wed) 01:58
stacking? klsweet Macro 7 5th of February 2007 (Mon) 10:38
stacking? klsweet General Photography Talk 5 5th of February 2007 (Mon) 09:13


All times are GMT -5. The time now is 18:36.


Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This forum is not affiliated with Canon in any way and is run as a free user helpsite by Pekka Saarinen, Helsinki Finland. You will need to register in order to be able to post messages. Cookies are required for registering and posting. HTML in messages is not allowed, plain website addresses are automatically made active by the board.