Canon Digital Photography Forums  

Go Back   Canon Digital Photography Forums > 'Equipment Talk' section > Canon EOS Digital Cameras
Register Rules FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 29th of August 2004 (Sun)   #1
elfyrulz
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 138
Default AI servo isnt working on my 300D...

I have a hack BTW and for some reason AI servo doesnt seems to be working. anyone else have the same problem on their 310D?
elfyrulz is offline   Reply With Quote
This ad block will go away when you log in as member
Old 29th of August 2004 (Sun)   #2
timmyquest
User is banned from forums
 
Join Date: Dec 2003
Location: Outside of Chicago
Posts: 4,172
Default

You have to release the shutter completely then depress the shutter completely everytime you shoot.

Worthless...
timmyquest is offline   Reply With Quote
Old 29th of August 2004 (Sun)   #3
xuxu1
Senior Member
 
xuxu1's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,202
Default

Quote:
Originally Posted by timmyquest
You have to release the shutter completely then depress the shutter completely everytime you shoot.

Worthless...
........ or you may want to sell it and get a 10D or wait for the 20D. 8)

Regards
Ed
__________________
50D + BG-E2N | 10D + BG-ED3 | Powershot G5 | EF 17-40 f/4 L | EF 24-105 f/4 L IS | EF 70-200 f/4 L IS | EF 100-400 f/4.5-5.6 L IS | EF 100 f/2.8 Macro USM | Speedlite 580EX II | Speedlite 380EX
Giottos MT-9170 Tripod, Giottos MH1001-652 Ballhead, Manfrotto Tripod, Manfrotto Monopod 681B, Lowepro Pro Mag 2 AW, Lowepro Nature Trekker AW II
xuxu1 is offline   Reply With Quote
This ad block will go away when you log in as member
Old 29th of August 2004 (Sun)   #4
ron chappel
Cream of the Crop
Honorary Moderator
 
ron chappel's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Qld ,Australia
Posts: 3,554
Default

What,will there be no 20D upgrade hack for the 300D??
ron chappel is offline   Reply With Quote
Old 29th of August 2004 (Sun)   #5
xuxu1
Senior Member
 
xuxu1's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,202
Default

Quote:
Originally Posted by ron chappel
What,will there be no 20D upgrade hack for the 300D??
.....expectations, expectations! You canĀ“t have everything in life.

Regards
Ed
__________________
50D + BG-E2N | 10D + BG-ED3 | Powershot G5 | EF 17-40 f/4 L | EF 24-105 f/4 L IS | EF 70-200 f/4 L IS | EF 100-400 f/4.5-5.6 L IS | EF 100 f/2.8 Macro USM | Speedlite 580EX II | Speedlite 380EX
Giottos MT-9170 Tripod, Giottos MH1001-652 Ballhead, Manfrotto Tripod, Manfrotto Monopod 681B, Lowepro Pro Mag 2 AW, Lowepro Nature Trekker AW II
xuxu1 is offline   Reply With Quote
Old 29th of August 2004 (Sun)   #6
elfyrulz
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 138
Default

I wonder how much 10D will cost once 20D is out.. ?_?
elfyrulz is offline   Reply With Quote
Old 29th of August 2004 (Sun)   #7
timmyquest
User is banned from forums
 
Join Date: Dec 2003
Location: Outside of Chicago
Posts: 4,172
Default

Quote:
Originally Posted by elfyrulz
I wonder how much 10D will cost once 20D is out.. ?_?
Pretty cheap.
timmyquest is offline   Reply With Quote
Old 29th of August 2004 (Sun)   #8
briangig
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 38
Default

sometimes releasing the shutter and pressing it again doesnt work...it is pretty much useless right now.
briangig is offline   Reply With Quote
Old 29th of August 2004 (Sun)   #9
tofuboy
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Maple Valley, WA
Posts: 652
Default

My AI Servo seems to work just fine. I too have the hack.. as far as I can tell it works in the same way my friends 10d does... maybe you don't have the latest release of the firmware hack?
tofuboy is offline   Reply With Quote
Old 29th of August 2004 (Sun)   #10
timmyquest
User is banned from forums
 
Join Date: Dec 2003
Location: Outside of Chicago
Posts: 4,172
Default

Quote:
Originally Posted by tofuboy
My AI Servo seems to work just fine. I too have the hack.. as far as I can tell it works in the same way my friends 10d does... maybe you don't have the latest release of the firmware hack?
Enlighten me please...

Where did you get this hack, what version, do you have all the focus points active. Can you depress the shutter whenever you want.

I have a feeling your mistaken, i hope however that i am.
timmyquest is offline   Reply With Quote
Old 29th of August 2004 (Sun)   #11
drisley
"What a Tool I am"
 
drisley's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 8,718
Default

Servo works fine for me. You just have to quickly release and press the shutter. However, I rarely miss a shot because of that.
__________________

drisley is offline   Reply With Quote
Old 29th of August 2004 (Sun)   #12
briangig
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 38
Default

Quote:
Originally Posted by drisley
Servo works fine for me. You just have to quickly release and press the shutter. However, I rarely miss a shot because of that.
interesting...can you go into more detail, does this work in all creative modes and manual? what focus points are you using?

Mine doesnt fire when I released and pressed it again...it did it once, but then wouldnt do it again...I'll play with it some more.
briangig is offline   Reply With Quote
Old 29th of August 2004 (Sun)   #13
briangig
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 38
Default

it seems the shutter fires maybe 40-50% of the time...maybe its the lighting? Doesnt seem to matter what mode or settings I have.
briangig is offline   Reply With Quote
Old 29th of August 2004 (Sun)   #14
HJMinard
Goldmember
 
HJMinard's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Port Huron, Michigan, U.S.A.
Posts: 2,319
Default

Quote:
Originally Posted by briangig
it seems the shutter fires maybe 40-50% of the time...maybe its the lighting? Doesnt seem to matter what mode or settings I have.
I have the hack and I've never been able to get mine to fire in Servo. I've tried the release and push again method as I understand it, but have never had a shutter release. Must be doing something wrong ...
__________________
~ Jay ~

Canon EOS 20D ... lenses and stuff

Without the Way, there is no going; Without the Truth, there is no knowing; Without the Life, there is no living. <><

Help remove children from poverty: Compassion
HJMinard is offline   Reply With Quote
Old 29th of August 2004 (Sun)   #15
DocFrankenstein
Cream of the Crop
 
DocFrankenstein's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: where the buffalo roam
Posts: 12,251
Default

Any news from the russian guy on the next version?
__________________
National Sarcasm Society. Like we need your support.
DocFrankenstein is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sunpak 5000af isnt working with my tr-pak II BrianCowen Small Flash and Studio Lighting 0 31st of August 2005 (Wed) 16:35
AI Servo and 300D symes Sports 22 23rd of May 2005 (Mon) 04:03
a1 Servo on 300d JuStDaVe Canon EOS Digital Cameras 6 21st of September 2004 (Tue) 08:32
AI servo 300D timmyquest Canon EOS Digital Cameras 3 13th of July 2004 (Tue) 10:46
Canon 300d AI Servo buntonn Canon EOS Digital Cameras 25 25th of June 2004 (Fri) 16:46


All times are GMT -5. The time now is 12:25.


Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This forum is not affiliated with Canon in any way and is run as a free user helpsite by Pekka Saarinen, Helsinki Finland. You will need to register in order to be able to post messages. Cookies are required for registering and posting. HTML in messages is not allowed, plain website addresses are automatically made active by the board.