Canon Digital Photography Forums  

Go Back   Canon Digital Photography Forums > 'Equipment Talk' section > Accessories & Storage
Register Rules FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 26th of May 2008 (Mon)   #1
kevindar
Goldmember
 
kevindar's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: california
Posts: 4,972
Default Ebay photix remote causing RF disturbance on the sensor

I have noticed on some of my tripod mounted images with 5D a strange noise pattern, which with help of some of you was identified as RF noise. here is the link to that thread http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=508539

This happens if you are standing very close to your camera. I figured out how to avoid this which may be obvious to some of you. If you enable mirror lock up, and put the camera shutter on remote/timer. now when you press the remote button, the mirror moves, but exposure does not start for another 2 seconds. I have been able to avoid the RF noise doing this.
__________________
My Flickr
Gear List
kevindar is offline   Reply With Quote
This ad block will go away when you log in as member
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ebay remote flash for ab800 help Michael_Lambert Small Flash and Studio Lighting 4 21st of April 2008 (Mon) 16:04
eBay wireless remote on 30d embdaw Accessories & Storage 0 5th of March 2008 (Wed) 11:45
ebay wireless remote tjg323 Accessories & Storage 10 11th of December 2007 (Tue) 17:18
Remote Control from ebay... johnlo Accessories & Storage 1 4th of August 2007 (Sat) 16:05
ebay sensor brush? merrrrjig Accessories & Storage 1 27th of July 2006 (Thu) 00:49


All times are GMT -5. The time now is 08:28.


Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This forum is not affiliated with Canon in any way and is run as a free user helpsite by Pekka Saarinen, Helsinki Finland. You will need to register in order to be able to post messages. Cookies are required for registering and posting. HTML in messages is not allowed, plain website addresses are automatically made active by the board.