Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS General Gear Talk Flash and Studio Lighting 
Thread started 17 Dec 2010 (Friday) 22:30
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

The New CACTUS V5's "Transceiver" Duo

 
wolfden
Goldmember
Avatar
1,439 posts
Likes: 1
Joined May 2008
     
Mar 02, 2011 22:08 |  #286

CJSD wrote in post #11945237 (external link)
My first impression was that they were ALOT smaller than they appeared on the site.

I had no idea what size they were, but I was shocked by their size. My v2 is way smaller, but is only a transmitter. I haven't had any misfires yet.


~KJS~
Photos by KJS (external link) | Flickr (external link) | Blog (external link) | 500px (external link) | Google+ (external link)
Canon 60D Shooter

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)
CJSD
Junior Member
21 posts
Joined Feb 2011
Location: San Diego, CA
     
Mar 02, 2011 22:26 |  #287

mellofelow wrote in post #11945607 (external link)
Just ordered mine. But what's up with the 90%? That's not good at all, IMO. Maybe it's your flash not cycling fast enough?

Pretty sure it wasn't the recycle. I believe I took no more than 18 shots and it misfired twice so this isn't really a good representation of how it's gonna function.

With anything RF, frequency interference is gonna come into play among other variables and I didn't really have enough time to play with another channel(I really only had time to set it up, take 18 shots then tear my equipment down). For all I know, the Navy was doing their fairly routine test jamming of a certain frequencies(They jammed the frequency for garage door openers and car alarm remotes once and it made the news in San Diego).

Anyway, I'm almost certain they're gonna work WAY better than my initial "test" once I give them adequate attention.




  
  LOG IN TO REPLY
KhanhD
"I need a grip . . . on my life"
1,523 posts
Likes: 4
Joined Jun 2009
Location: Boston, MA
     
Mar 03, 2011 12:27 |  #288

:( FedEx tried to deliver mine but I wasnt home.


Khanh Duong | KHDPhoto.com (external link) | flickr (external link) | facebook (external link)
iPhone 5s + Instagram (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
simak
Member
Avatar
114 posts
Likes: 5
Joined Jun 2008
Location: Russia, Moscow region, town Chekhov.
     
Mar 03, 2011 12:38 |  #289

KhanhD wrote in post #11949024 (external link)
:( FedEx tried to deliver mine but I wasnt home.

Yeah. i had the same situation earlier couple of times.
I can`t understand - what is the problem - to call by phone just before come to our homes...


Sorry for bad english.
I photograph from february 2008
Gear list | my flickr (external link) | simashin flickr tools (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
silvrbullet
Senior Member
Avatar
616 posts
Likes: 3
Joined Apr 2009
Location: Kansas
     
Mar 03, 2011 13:01 |  #290

KhanhD wrote in post #11949024 (external link)
:( FedEx tried to deliver mine but I wasnt home.

Write a note and leave it on your front door. That's what I did--

"Mr Fedex guy, please leave my package at the doorstep"

Then I signed and dated it.

It worked!


Sony A7RII | Zeiss Batis 2.8/18 | Fuji X-T1 | 23 F/1.4

  
  LOG IN TO REPLY
KhanhD
"I need a grip . . . on my life"
1,523 posts
Likes: 4
Joined Jun 2009
Location: Boston, MA
     
Mar 03, 2011 13:15 |  #291

The delivery guys wont drop anything here anymore. Even things that dont require a signature I have to be home to receive.

Both UPS and FedEx has lost high value, time sensitive items for me. Ive had one off wheels disappear twice.


Khanh Duong | KHDPhoto.com (external link) | flickr (external link) | facebook (external link)
iPhone 5s + Instagram (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
KhanhD
"I need a grip . . . on my life"
1,523 posts
Likes: 4
Joined Jun 2009
Location: Boston, MA
     
Mar 03, 2011 13:16 |  #292

But I have to be home tomorrow to receive my 50L from B&H anyway. :D


Khanh Duong | KHDPhoto.com (external link) | flickr (external link) | facebook (external link)
iPhone 5s + Instagram (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
KhanhD
"I need a grip . . . on my life"
1,523 posts
Likes: 4
Joined Jun 2009
Location: Boston, MA
     
Mar 04, 2011 10:09 |  #293

IMAGE NOT FOUND
IMAGE IS A REDIRECT OR MISSING!
HTTP response: 400 | MIME changed to 'text/html'

Khanh Duong | KHDPhoto.com (external link) | flickr (external link) | facebook (external link)
iPhone 5s + Instagram (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
Southswede
Senior Member
950 posts
Likes: 1
Joined Nov 2004
     
Mar 04, 2011 13:06 as a reply to  @ KhanhD's post |  #294

I wish these worked TTL........




  
  LOG IN TO REPLY
Brendo666
Goldmember
Avatar
1,538 posts
Likes: 4
Joined Dec 2010
Location: Renton, WA
     
Mar 04, 2011 13:52 |  #295

i see that the max sync on these from gadget infinity is 1/1000? has anyone tested this?


-Brendan B.
Graphic Designer | Photographer
5D III | 5D III | Σ 35 1.4 Art | 35 1.4L | 85 1.8 | 100 2.8L | 135 2L
Website (external link) | Flickr (external link) | 500px (external link) | Instagram (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
rudy_216
Senior Member
299 posts
Joined Oct 2008
     
Mar 04, 2011 18:20 |  #296

Brendo666 wrote in post #11956012 (external link)
i see that the max sync on these from gadget infinity is 1/1000? has anyone tested this?

I've tried it with my point & shoot camera at 1/500s. (max shutter speed) and it did work.

Based on my timing measurements it should work to 1/1000s.
It adds a delay of 725 micro-seconds.




  
  LOG IN TO REPLY
djtwigsta
Member
210 posts
Likes: 2
Joined Jan 2011
Location: Boston MA
     
Mar 04, 2011 20:07 |  #297

Ok for some reason my SB-600 will not fire off this. My Canon 430EX II and Sunpak do flawlessly... Is there a setting I'm missing for the SB? I read the manual and it doesnt address triggers just slave or using with SB-800. Thanks...


1995 Cadillac Fleetwood Brougham Lowrider
TWiG Photography!!! (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
CJSD
Junior Member
21 posts
Joined Feb 2011
Location: San Diego, CA
     
Mar 04, 2011 20:27 |  #298

djtwigsta wrote in post #11958038 (external link)
Ok for some reason my SB-600 will not fire off this. My Canon 430EX II and Sunpak do flawlessly... Is there a setting I'm missing for the SB? I read the manual and it doesnt address triggers just slave or using with SB-800. Thanks...

It's working fine with my SB600 and my SB900.

I did remember reading something about the SB600 going into auto-standby mode and waking it up created a small hiccup.




  
  LOG IN TO REPLY
djtwigsta
Member
210 posts
Likes: 2
Joined Jan 2011
Location: Boston MA
     
Mar 04, 2011 20:28 |  #299

I'm not the only one howeve not seeing an answer:

http://www.flickr.com …iscuss/72157623​843247943/ (external link)

http://www.flickr.com …iscuss/72157626​183213708/ (external link)

When I first attached the unit it would fire sometimes now it just doesnt do it... going to play wiht different settings in hopes.


It seems I might need a sync cable and thus a hot shoe adapter for the SB-600... for 25 bucks more I might as well get a YN 460II that doesnt need the extra cable...


1995 Cadillac Fleetwood Brougham Lowrider
TWiG Photography!!! (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
alex2131
Member
Avatar
214 posts
Gallery: 13 photos
Likes: 19
Joined Jul 2007
     
Mar 04, 2011 21:32 as a reply to  @ wolfden's post |  #300

I'm a bit disappointed with the banding issue. I purchased them cause I read somewhere at their site that the Banding issue was fixed, well its not. I'm getting this fade banding even at 200 where the v4 worked well.
This are my first triggering system, Is this something that happens with all brands? Does this happens also with the Pocket Wizards or is it just the Cactus systems?

This is using it with 5DMKII

Might be returning them or post them at Classifieds, :(


Canon 5DMKIV + Grip | 5DMKII + Grip | 85mm f/1.4L II | 50mm f/1.8 MKI | 70-300mm f/4-5.6L | 24-105mm MKII IS f/4L | 580EXII | Extension Tube EF 25 II

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

161,152 views & 0 likes for this thread
The New CACTUS V5's "Transceiver" Duo
FORUMS General Gear Talk Flash and Studio Lighting 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is rsturboguy
835 guests, 323 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.