Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Photography Talk by Genre Transportation Talk 
Thread started 21 Apr 2008 (Monday) 10:35
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

Official Automotive Rigs - DIY Thread

 
O3DigitalBath
Senior Member
Avatar
486 posts
Joined Mar 2008
Location: Orlando, Florida
     
Nov 29, 2011 16:45 |  #6241

TWOLITREmedia wrote in post #13464335 (external link)
Take into account that the buildings in the background are extremely far away (If they're in fact even there.....a lot of pro work people crop in back drops and skys.)

yea, I was speaking more about the closer objects in the scene. Even the guard rail only a few feet from the car doesn't have all that much blur.


Flickr (external link)
Facebook Photo Page (external link)
Website (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)
RigshotPL
Junior Member
21 posts
Joined Jan 2011
Location: Poland
     
Nov 30, 2011 02:56 as a reply to  @ O3DigitalBath's post |  #6242

IMAGE NOT FOUND
IMAGE IS A REDIRECT OR MISSING!
HTTP response: NOT FOUND | MIME changed to 'image/png'

http://walenda-motorsport.pl (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
McChook
Member
57 posts
Joined Dec 2008
Location: Sydney, Australia
     
Nov 30, 2011 07:35 |  #6243

Hey guys

I have an Avenger pump cup that just no longer sucks...
Is there a way to repair it? My other pump is fine, but one just won't attach. Any fixes? Ideas? Don't really want to buy another one.

Cheers
Matt




  
  LOG IN TO REPLY
patman530
Member
37 posts
Joined May 2010
     
Nov 30, 2011 09:29 |  #6244

IMAGE: http://farm8.staticflickr.com/7026/6425605003_e6d07fd2f1_b.jpg

EOS 5D Mark II | EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 24-70 f/2.8L | EF 85 f/1.2L II | EF 70-200 f/2.8L IS | EF 50 f/1.8 II

  
  LOG IN TO REPLY
TWOLITREmedia
Senior Member
Avatar
761 posts
Likes: 1
Joined Feb 2011
Location: Kingston, Ontario, Canada
     
Dec 01, 2011 01:07 |  #6245

McChook wrote in post #13473224 (external link)
Hey guys

I have an Avenger pump cup that just no longer sucks...
Is there a way to repair it? My other pump is fine, but one just won't attach. Any fixes? Ideas? Don't really want to buy another one.

Cheers
Matt

I am having this same problem with one of my cups!

patman530 wrote in post #13473653 (external link)
QUOTED IMAGE

Nice shot, and nice S2K! Well done.


Canon EOS 5DmkII + BG-E6 Grip|| Canon EOS 1DmkII||EF 28-70mm F2.8L||||EF 135mm F2L||EF 70-200 F4L||EF 20-35mm F2.8L||EF 50mm f1.4 USM || 430 EXII x2||PocketWizard TT5 System|| 
|||Emilio's Flick (external link)R|||TWO (external link)LITRE (external link)media|||

  
  LOG IN TO REPLY
RigshotPL
Junior Member
21 posts
Joined Jan 2011
Location: Poland
     
Dec 01, 2011 04:01 as a reply to  @ TWOLITREmedia's post |  #6246

IMAGE NOT FOUND
IMAGE IS A REDIRECT OR MISSING!
HTTP response: 404 | MIME changed to 'text/html' | Byte size: ZERO

http://walenda-motorsport.pl (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
dj_edob
Mostly Lurking
11 posts
Joined Oct 2011
     
Dec 01, 2011 05:07 as a reply to  @ RigshotPL's post |  #6247

Fantastic this last two. Well done ;)

IMAGE: http://farm8.staticflickr.com/7142/6436180003_a0b08c6618_b.jpg
IMAGE LINK: http://www.flickr.com/​photos/dj_edob/6436180​003/  (external link)
BMW 1M Coupé (external link) by dj_edob (external link), on Flickr



  
  LOG IN TO REPLY
patman530
Member
37 posts
Joined May 2010
     
Dec 01, 2011 10:21 |  #6248

TWOLITREmedia wrote in post #13478050 (external link)
I am having this same problem with one of my cups!


Nice shot, and nice S2K! Well done.

Thanks. I also have the same issue with one cup it sticks but you have to pump it every few minutes. It has been like this since day 1.


EOS 5D Mark II | EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 24-70 f/2.8L | EF 85 f/1.2L II | EF 70-200 f/2.8L IS | EF 50 f/1.8 II

  
  LOG IN TO REPLY
plawa
Member
166 posts
Joined Jun 2010
Location: Prague, CZ
     
Dec 01, 2011 13:39 |  #6249

patman530 wrote in post #13479503 (external link)
Thanks. I also have the same issue with one cup it sticks but you have to pump it every few minutes. It has been like this since day 1.

Had the same, returned it on day 2 ;]


Plawa.cz (external link)
500px (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
RigshotPL
Junior Member
21 posts
Joined Jan 2011
Location: Poland
     
Dec 02, 2011 01:34 as a reply to  @ plawa's post |  #6250

...and another one :)

IMAGE NOT FOUND
IMAGE IS A REDIRECT OR MISSING!
HTTP response: 404 | MIME changed to 'text/html' | Byte size: ZERO

http://walenda-motorsport.pl (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
lcrazyaznl
Member
133 posts
Likes: 2
Joined Jun 2009
Location: New York
     
Dec 02, 2011 13:45 |  #6251

One of mine are pretty bad I just use it as a middle coupler somewhere between the two cups and ordered my third.


http://jeffreyliuphoto​graphy.com (external link)
Flickr (external link)
FB (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
Dimer
Senior Member
Avatar
381 posts
Likes: 11
Joined Oct 2009
Location: Amsterdam
     
Dec 02, 2011 14:39 |  #6252

RigshotPL wrote in post #13483172 (external link)
...and another one :)

IMAGE NOT FOUND
HTTP response: 404 | MIME changed to 'text/html' | Byte size: ZERO

Love the DHL van in the reflection :D


Canon 7D gripped | Canon 5Dc | Tokina 11-16mm F2.8 | EF 50 F1.8 II | EF 24-70 F2.8 USM L | EF 70-200 F2.8 USM L | Westcott Ice Light | Speedlite 430 EX II | Elinchrom BxRi 2x250 + accessories | 
Check out my Flickr (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
Paterson ­ Photo
Member
229 posts
Joined Oct 2010
Location: Perthshire, Scotland
     
Dec 03, 2011 16:08 |  #6253

Picked up the tubing on Thursday and was able to start making the boom for my rig today with help from my Dad.

Here's a quick summary that he made up -

http://www.aluminiumwa​rehouse.co.uk/index.ph​p (external link)

1 Aluminium Round Tube (6082T6) 11/2 in x 14 swg - 5000 mm
(38.1 x 2.032 mm) @ £14.17 + vat
1 Aluminium Round Tube (6063T6) 15/8 in x 16 swg - 5000 mm
(41.275 x 1.626 mm) @ £12.49 +vat

Delivery £14.95

Total.£49.93

Clamps.

38mm Hydraulic pipe clamps £3.70 each plus £1.96 p&p
From Parquip of Somerset on ebay
http://myworld.ebay.co​.uk/parquipofs...84.m1​439.l2754 (external link)

42mm anti vibration pipe fixing clamp £1.20 each plus £1.40 p&p
http://www.ebay.co.uk …Y-Materi...p3911.c0.m153​8 (external link)

Pins

Parquip again
Shaft locking pins, 8mm diameter steel £1.95 for 5. postage included with clamps above.

Suction cups

Twin cup heavy duty aluminium clamps. £19.98 each plus £$.00 p&p
Jawel Paints from ebay
http://myworld.ebay.co​.uk/jawel-pain...84.m1439.l2754 (external link)

===============


We bought two 5M lengths because it gave better options. We cut both into 1.25M sections.
The smaller diameter should technically just slide into the larger. In reality it doesn't, it needs a little sanding, no big deal and it ensures a nice tight fit. We used 20cm joining sections, 10cm fixed and 10cm sliding. The sections were split lenghtways with a thin grinding disc, with the 'sliding' section opened up with a file, this gives a little spring to the joining section which makes it easier to get apart again. The 'sliding' end was polished, as was inner of the female 'receiving' end of the tube. The fixed end was epoxied in place with JB Weld. (we'll also centrepunch the outer tube in several places once we find the centrepunch. Though since we had to use a rubber impact hammer to fit them, they're unlikely just to work loose.) An 8mm hole was drilled through the joined tubes for the fixing pins. We use different end spacings for the pins, so the tubes can only be fitted together one way. The two open ends will be filled with plastic caps when we get round to it. The tubes will be engraved with numbers, so we know at a glance which goes where and their orientation. Tube 2 will have a tower for a tensioning cable, still to make that up, as well as the fixing rings for near the ends of tubes 1 and 4 for the cable to attach to.
The anti vib. pipe clips have nuts tacked on for both 8mm and 10mm threads. We'll likely reinforce the welds, more out of paranoia than anything else. Though we really like the hydraulic pipe clamps, we may end up getting 42mm hydraulic clamps.
We're thinking of using Hydraulic pipe clamps on the arms of the ali suction cups. To those we'll weld 10mm nuts, then use 10mm stainless threaded rod, and turnbuckles if necessary, to achieve a huge range of adjustment at very reasonable cost.
The larger diameter tube boom will be used initially, we'll also make up a slightly shorter one from the smaller diameter tube. Whichever works best Scott'll keep and sell off the other one on ebay, won't pay for the whole project, but likely to at least cover the cost of tubes and clamps.

And for some photos -

IMAGE: http://farm8.staticflickr.com/7001/6447519321_f69e5f8005_z.jpg

IMAGE: http://farm8.staticflickr.com/7026/6447522149_7eea920116_z.jpg

IMAGE: http://farm8.staticflickr.com/7162/6447524337_dd950305af_z.jpg

IMAGE: http://farm8.staticflickr.com/7156/6447526543_8ea1c23ba1_z.jpg

IMAGE: http://farm8.staticflickr.com/7156/6447528723_314233e208_z.jpg

IMAGE: http://farm8.staticflickr.com/7145/6447530877_8eaf596906_z.jpg

www.patersonphoto.com (external link)
Gripped 5D3 | 10-22mm | 135mm F2L | 50mm F1.4

  
  LOG IN TO REPLY
Mike-DT6
Goldmember
Avatar
3,963 posts
Likes: 4
Joined Oct 2007
Location: The Jurassic Coast, Dorset, England.
     
Dec 03, 2011 16:42 |  #6254

That's a really good write-up. Good luck with your project.

Mike

:-)


Gear list

  
  LOG IN TO REPLY
srowlandson
Member
78 posts
Gallery: 7 photos
Likes: 9
Joined Nov 2009
Location: Melbourne, Australia
     
Dec 03, 2011 19:42 as a reply to  @ Mike-DT6's post |  #6255

home made rig form some Steel tube, 20mm rhs, welded up and bolted to a spare tow bar tongue..


need to work on the speed to get more blur... first use...

IMAGE: http://steven.rowlandson.name/photogallery/20111204Motion/Motion-1.jpg



  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

4,376,394 views & 537 likes for this thread
Official Automotive Rigs - DIY Thread
FORUMS Photography Talk by Genre Transportation Talk 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is Mariner34
1386 guests, 287 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.