Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Forums  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear
Guest
Forums  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear
Register to forums    Log in

 
FORUMS Cameras, Lenses & Accessories Canon Lenses 
Thread started 03 Jan 2013 (Thursday) 03:29
Search threadPrev/next
sponsored links (only for non-logged)

50mm 1.4 - autofocus problem?

 
Berna
Member
Avatar
45 posts
Joined Oct 2012
Location: Belgrade, Serbia
     
Jan 03, 2013 03:29 |  #1

I recently noticed that my 50mm 1.4 lens focuses only on the central point, no matter how I move it. Is there a way to fix this? It used to work fine, till a few weeks ago. Thanks


Flickr (external link) | Facebook (external link) | Website (external link) | Blog (external link)
Canon EOS 350d | ef 50mm 1.4 | ef 70-210mm 3.5-4.5

  
  LOG IN TO REPLY
RunGuy
Mostly Lurking
15 posts
Joined Dec 2012
Location: United States
     
Jan 03, 2013 07:57 |  #2

That's actually a camera setting. I have a T3i, but I'm sure your camera has a similar setting.




  
  LOG IN TO REPLY
Berna
THREAD ­ STARTER
Member
Avatar
45 posts
Joined Oct 2012
Location: Belgrade, Serbia
     
Jan 03, 2013 07:58 |  #3

Can you please tell me what to change? My other lens focuses all right.


Flickr (external link) | Facebook (external link) | Website (external link) | Blog (external link)
Canon EOS 350d | ef 50mm 1.4 | ef 70-210mm 3.5-4.5

  
  LOG IN TO REPLY
Rewind
Member
Avatar
77 posts
Joined Dec 2012
Location: Halifax, Nova Scotia
     
Jan 03, 2013 08:33 |  #4

Pressing that button on the right should bring up the AF Point selection menu, when you can decide which points to use. Set button should select them all / deselect all but centre, arrows should select outer points. Consult your manual.

IMAGE: http://a.img-dpreview.com/reviews/CanonEOS350D/Images/cfcompartment02.jpg

30D | 70-200 | 40 | 20-35 | YN560-III
Canada

  
  LOG IN TO REPLY
Berna
THREAD ­ STARTER
Member
Avatar
45 posts
Joined Oct 2012
Location: Belgrade, Serbia
     
Jan 03, 2013 12:49 |  #5

Thank you! Solved!


Flickr (external link) | Facebook (external link) | Website (external link) | Blog (external link)
Canon EOS 350d | ef 50mm 1.4 | ef 70-210mm 3.5-4.5

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links (only for non-logged)

1,335 views & 0 likes for this thread, 3 members have posted to it.
50mm 1.4 - autofocus problem?
FORUMS Cameras, Lenses & Accessories Canon Lenses 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Forums   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset   •  Home

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.58forum software
version 2.58 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is rickldewitt
1258 guests, 160 members online
Simultaneous users record so far is 15,144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.