Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS General Gear Talk Flash and Studio Lighting 
Thread started 13 May 2013 (Monday) 15:09
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

Question...

 
envyuphotography
Hatchling
1 post
Joined May 2013
     
May 13, 2013 15:09 |  #1

I have a Canon 6d & a Canon T31 .. I also have a NeewerTT560 Speedlite 2 Yongnuo RF-630 C ... I am having trouble making the flash work with the triggers.. I had it once.. on the T3i.. But now I cant get it to work properly on either one.. If you had any suggestions? Everything has new batteries.. Ive even changed the settings in the cameras.. But still nothing..




  
  LOG IN TO REPLY
v35skyline
Goldmember
3,572 posts
Likes: 16
Joined Apr 2007
Location: San Diego, CA
     
May 13, 2013 15:15 |  #2

It won't fire at all? Are the tranceivers on the same channel?


X100s | X-Pro1 | X-T1 | XF 14 | XF 18 | XF 35 | XF 56 | XF 60 | XF 10-24
Gear List & Feedback

  
  LOG IN TO REPLY
ksbal
Goldmember
Avatar
2,745 posts
Gallery: 374 photos
Best ofs: 9
Likes: 2373
Joined Sep 2010
Location: N.E. Kansas
     
May 13, 2013 17:28 |  #3

603's channel set is tiny and behind the batteries on the inside.. not much chance of bumping them unlike the 622's..

So then we look at do they talk? if you half press(the shutter), do both lights light up green on the speed light 603 trigger?

If that is yes, then we look at did it seat the foot far enough into the 603 hot shoe?

If yes then is it on the correct way? (yep, I've put one on backwards on a flash.. (face : palm))

If none of this helps.. please post a picture showing the camera and the flash with triggers.. and settings on the camera.


Godox/Flashpoint r2 system, plus some canon stuff.

  
  LOG IN TO REPLY
nes_matt
Goldmember
Avatar
1,022 posts
Likes: 13
Joined Aug 2010
     
May 13, 2013 21:49 |  #4

you probably already did these, but I'll state the obvious:

make sure you have fresh batteries in the 603's. This has caught me more than once when the lights worked but wouldn't fire the flash somehow.

I'm not familiar with the speedlite, but just make sure it is on manual model.


Canon 6D & Rebel T1i | Tokina 11-16 F2.8 | Sigma 18-50mm F2.8 EX DC Macro | Nifty-Fifty |85mm f1.8 | Canon 24-105 F4 | Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG OS HSM
Flickr photo stream (external link)
Portfolio (external link)
Facebook Page (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
rivas8409
Goldmember
Avatar
2,454 posts
Likes: 234
Joined Mar 2011
Location: Lemoore, California
     
May 13, 2013 22:42 |  #5

I noticed my 603's do this for about the first minute or so after I turn them on. Like if they're searching for a connection. After that initial minute or so I can only assume they've "found each other" because they work like a charm.


Body: Canon 5DmkII│50D
Glass: Tamron 28-75mm f/2.8│Canon 85mm f/1.8│Canon 24-105mm f/4L│Canon 135mm f/2L
Lights: Flashpoint Streaklight 360│Flashpoint Zoom Li-on│AB800
Results: WEBSITE (external link)FACEBOOK (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

514 views & 0 likes for this thread
Question...
FORUMS General Gear Talk Flash and Studio Lighting 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is championlover1
658 guests, 230 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.