Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS General Gear Talk Flash and Studio Lighting 
Thread started 06 Dec 2015 (Sunday) 09:51
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

GODOX AD600 Witstro

 
abbadon31
Goldmember
Avatar
4,833 posts
Gallery: 246 photos
Best ofs: 8
Likes: 2530
Joined Jul 2009
Location: SOCAL
     
Nov 01, 2016 18:06 |  #1321

ptcanon3ti wrote in post #18173201 (external link)
Do the barn doors come off the reflector? How much does that kit weigh?

Yes


LOL Sorry posted the wrong video


I AM SHOM

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)
windpig
Chopped liver
Avatar
14,664 posts
Gallery: 5 photos
Likes: 1019
Joined Dec 2008
Location: Just South of Ballard
     
Nov 01, 2016 18:56 |  #1322

Those look real nice, the grids I mean. I'll bet they're about a third third the cost of my Elinchrom grid set.


Would you like to buy a vowel?
Go ahead, spin the wheel.
flickr (external link)
I'm accross the canal just south of Ballard, the town Seattle usurped in 1907.

  
  LOG IN TO REPLY
elv
Goldmember
1,478 posts
Likes: 172
Joined Jul 2006
     
Nov 02, 2016 07:46 |  #1323

mmmfotografie wrote in post #18165844 (external link)
There is a new 1.6 firmware for the AD600M/B that optimizes the battery usage.

WARNING the firmware for the other AD600/B is damaged and please wait till Godox has addressed this problem WARNING


Hi Marcel, do you have any more details on the V2.3 issue you mentioned?

The Godox engineers can not see any problems with the firmware. I updated both my TTL strobes to V2.3 today and they updated ok.


FLASHHAVOC.COM (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
mmmfotografie
hanging up-side-down in a cave
2,114 posts
Likes: 491
Joined Jul 2013
Location: Helsinki Airport
     
Nov 02, 2016 12:44 as a reply to  @ elv's post |  #1324

The AD600M/B is OK and with the AD600/B zip file I get an extraction error when using 7-Zip.

I can't check right now if that is still the case because I am now browsing on my tablet.




  
  LOG IN TO REPLY
ThreeHounds
Senior Member
Avatar
719 posts
Gallery: 72 photos
Likes: 309
Joined Mar 2014
Location: Delray Beach, Fl USA
     
Nov 02, 2016 15:54 |  #1325

OK, so I'm trying to update to v1.6 on my Flashpoint Xplor 600MB. The G1 updater gives me "connect failure" after selecting the AD600M v1.6.fri firmware file and pressing "Connect". Help file has nothing to say. Nothing on web search either.
Battery has been disconnected and pressed on/off for 3 sec until E3 appears on display. Computer is Dell running XP.
Any ideas?


5D MkIII | 7D | Bronica ETRS
EF 24-105 f/4 L | EF 85mm f/1.8 USM | EF 17-40 f/4 L | EF 70-300 f/4 L | 105 f/3.5 Zenzanon | Tamron SP90 f/2.8 Di Macro VC USM
flickr (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
abbadon31
Goldmember
Avatar
4,833 posts
Gallery: 246 photos
Best ofs: 8
Likes: 2530
Joined Jul 2009
Location: SOCAL
     
Nov 02, 2016 17:01 |  #1326

ettl and the manual version of mine upgraded just fine no errors


I AM SHOM

  
  LOG IN TO REPLY
ThreeHounds
Senior Member
Avatar
719 posts
Gallery: 72 photos
Likes: 309
Joined Mar 2014
Location: Delray Beach, Fl USA
     
Nov 02, 2016 21:51 |  #1327

Ok, finally got it updated. Removed and reinstalled the G1 software about 47 times and then Windows finally completed the installation of the Godox USB driver (which I didn't even know was necessary since the installation of the G1 said the usb components were installed with a green check mark each of the previous times). Read on a few sites where people are finding the Godox usb ports a bit flaky, to the point of buying several different cables in an attempt to make it work.

Anyway, now I hope I can use the unit without having it tell me I have a full battery, then being out of charge for the next pop. Which is the only issue I've had with the unit. Really liking it.


5D MkIII | 7D | Bronica ETRS
EF 24-105 f/4 L | EF 85mm f/1.8 USM | EF 17-40 f/4 L | EF 70-300 f/4 L | 105 f/3.5 Zenzanon | Tamron SP90 f/2.8 Di Macro VC USM
flickr (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
BJ_Nguyen
Senior Member
Avatar
358 posts
Gallery: 120 photos
Best ofs: 1
Likes: 1279
Joined Jan 2012
Location: Atlanta GA
     
Nov 02, 2016 23:10 |  #1328

XPLOR600 on TTL

HOSTED PHOTO
please log in to view hosted photos in full size.
Photo from BJ_Nguyen's gallery.




  
  LOG IN TO REPLY
dmward
Cream of the Crop
8,974 posts
Gallery: 28 photos
Likes: 1022
Joined Jun 2009
Location: Metro Chicago
     
Nov 03, 2016 00:32 |  #1329

abbadon31 wrote in post #18174082 (external link)
ettl and the manual version of mine upgraded just fine no errors

Didn't see a need for TTL unit upgrade.


David | Sharing my Insights, Knowledge & Experience (external link) | dmwfotos website (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
elv
Goldmember
1,478 posts
Likes: 172
Joined Jul 2006
     
Nov 03, 2016 07:45 |  #1330

mmmfotografie wrote in post #18173890 (external link)
The AD600M/B is OK and with the AD600/B zip file I get an extraction error when using 7-Zip.

I can't check right now if that is still the case because I am now browsing on my tablet.


Ok thanks.

Godox have now re-posted the AD600/B V2.3 firmware on their download page - http://www.godox.com/E​N/Download.html (external link)


FLASHHAVOC.COM (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
mmmfotografie
hanging up-side-down in a cave
2,114 posts
Likes: 491
Joined Jul 2013
Location: Helsinki Airport
     
Nov 03, 2016 18:49 as a reply to  @ elv's post |  #1331

I have checked the zip-file and it is now extracting fine. Thank Elv for helping with this.




  
  LOG IN TO REPLY
bobbyz
Cream of the Crop
18,838 posts
Likes: 1036
Joined Nov 2007
Location: Bay Area, CA
     
Nov 03, 2016 23:26 |  #1332

Ready to hit he buy button but what would I need if I need to trigger these with my Fuji in manual mode? I am planning to buy canon version. Do I need TTL, or manual will be good enough. Right now I shoot only manual.

Regarding low profile speedring insert, it seems that desmond option on Amazon is not available. Anything else? Mainly using with Kacey beauty dish and SP Systems 37" octabox.


5dmk3, 35L, 85L II, 300mm f2.8 IS I, 400mm f5.6
Fuji XT-1, 14mm f2.8, 23mm f1.4, 35mm f1.4, 56mm f1.2, 90mm f2, 50-140mm f2.8

  
  LOG IN TO REPLY
bobbyz
Cream of the Crop
18,838 posts
Likes: 1036
Joined Nov 2007
Location: Bay Area, CA
     
Nov 04, 2016 16:43 |  #1333

agv8or wrote in post #18040573 (external link)
The Fotodiox uses a 6" adapter so you can swap out the one that comes with the softbox for the 6" Desmond adapter ( https://www.amazon.com …age_o07_s00?ie=​UTF8&psc=1 (external link) ). This will move the flash bulb as far forward into the softbox and about 1/2" further than a Fotodiox (see image below). For the 5-1/2" softboxes, such as those from PCB, I use the SP Studio adapters (also shown in the image).

thumbnail
Hosted photo: posted by agv8or in
./showthread.php?p=180​40573&i=i234031589
forum: Flash and Studio Lighting

Which one is that SP Systems adapter? Thanks.


5dmk3, 35L, 85L II, 300mm f2.8 IS I, 400mm f5.6
Fuji XT-1, 14mm f2.8, 23mm f1.4, 35mm f1.4, 56mm f1.2, 90mm f2, 50-140mm f2.8

  
  LOG IN TO REPLY
NewCreation
Goldmember
Avatar
3,214 posts
Gallery: 47 photos
Best ofs: 1
Likes: 578
Joined Jan 2013
Location: Michigan
     
Nov 04, 2016 19:38 |  #1334

I have an issue with my Xplor that I'm hoping you all can help with. I was on a shoot with the light on a stand and couldn't get it to tilt. Gotit home and still cannot collapse the handle. I can turn the release level and can tell that the part that its connected to is turning but the mechanism doesn't allow the handle to move. Help! :(


My name is Brenda ~Saved by grace, walking by faith
http://brendahoffmanph​otography.com (external link)
Facebook (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
jrscls
Goldmember
2,954 posts
Gallery: 55 photos
Likes: 564
Joined Mar 2008
Location: Pittsburgh, PA
     
Nov 04, 2016 20:40 as a reply to  @ NewCreation's post |  #1335

Got to give it a little force in between the clicks to get it to tilt.


Fujifilm X-T2 with VPB-XT2, 16mm f/1.4, 23mm f/1.4, 35mm f/1.4, 56mm f/1.2, 80mm f/2.8 OIS Macro, 1.4x TC, Flashpoint R2 Strobes/Flashes

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

446,327 views & 727 likes for this thread
GODOX AD600 Witstro
FORUMS General Gear Talk Flash and Studio Lighting 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is brotherbear86
769 guests, 274 members online
Simultaneous users record so far is 6430, that happened on Dec 03, 2017

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.