Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EF and EF-S Lenses 
Thread started 04 Nov 2016 (Friday) 06:30
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

1Dx and 100-400 II issue

 
cdang
Senior Member
263 posts
Likes: 6
Joined Dec 2011
Post edited over 2 years ago by cdang.
     
Nov 04, 2016 06:30 |  #1

Heya fellow POTN

Just got my camera back from canon to clean the viewfinder having a fibre in there that was annoying. Long story short it didn't get fixed. I've purchased the 100-400 II while it was away and when I got my camera back, mounted it for the first time. Once I've selected AF cross point only, my side AF across points all disappear. It comes back if I use 61, 15 or 9.

I've tried switching lens 24/70 F2.8 II, 85L, 135L and the 200L and they all came back. It only seems to be a problem with the 100-400 II. Any ideas? Did Canon knock the mirror or AF module? Thanks for reading.


HOSTED PHOTO
please log in to view hosted photos in full size.




  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)
CheshireCat
Goldmember
Avatar
2,303 posts
Likes: 405
Joined Oct 2008
Location: *** vanished ***
     
Nov 04, 2016 08:33 |  #2

That seems by design with the previous version of the lens. Check "Group E" lenses in the following manual:

http://cpn.canon-europe.com …/AF_guide_EOS-1DX_eng.pdf (external link)

I assume the new lens is the same.

That said, I don't see why you want cross-type only. The 1Dx is not a 5D2 :)


1Dx, 5D2 and some lenses

  
  LOG IN TO REPLY
cdang
THREAD ­ STARTER
Senior Member
263 posts
Likes: 6
Joined Dec 2011
     
Nov 04, 2016 09:13 as a reply to  @ CheshireCat's post |  #3

Doh!

Thanks for that.




  
  LOG IN TO REPLY
CheshireCat
Goldmember
Avatar
2,303 posts
Likes: 405
Joined Oct 2008
Location: *** vanished ***
     
Nov 04, 2016 14:24 as a reply to  @ cdang's post |  #4

I see a 400/2.8 in your future :)


1Dx, 5D2 and some lenses

  
  LOG IN TO REPLY
cdang
THREAD ­ STARTER
Senior Member
263 posts
Likes: 6
Joined Dec 2011
     
Nov 04, 2016 19:05 as a reply to  @ CheshireCat's post |  #5

One can only dream.. :cry:




  
  LOG IN TO REPLY
NWPhil
Senior Member
440 posts
Gallery: 13 photos
Likes: 83
Joined Apr 2010
Location: Oregon
     
Nov 05, 2016 01:33 |  #6

Cdang

very unlikely the small of fiber made it really inside - if indeed is not sitting on the mirror or focusing screen, then it's under the focusing screen, which is very easy to remove.
Cleaning it it's a whole different game, but luckily for you there is Youtube and plenty of tutorials about removing and cleaning the screen properly.

In any case, if you paid for the service or use CPS, do talk with CS and ask to be redone (if indeed was written down as a task to be performed)


NWPhil
Editing Image OK
GEAR

  
  LOG IN TO REPLY
johnf3f
Goldmember
Avatar
4,091 posts
Gallery: 1 photo
Likes: 651
Joined Apr 2010
Location: Wales
     
Nov 05, 2016 19:29 as a reply to  @ cdang's post |  #7

No an 800 F5.6 L IS! Had a 400 F2.8 the 800 is much more fun - and lighter!:twisted:


Life is for living, cameras are to capture it (one day I will learn how!).

  
  LOG IN TO REPLY
CheshireCat
Goldmember
Avatar
2,303 posts
Likes: 405
Joined Oct 2008
Location: *** vanished ***
     
Nov 06, 2016 00:59 |  #8

johnf3f wrote in post #18176857 (external link)
No an 800 F5.6 L IS! Had a 400 F2.8 the 800 is much more fun - and lighter!:twisted:

... but the 800 is a Group-F lens, while the 400/2.8 is in Group-A (and Group-E with a 2x Extender).


1Dx, 5D2 and some lenses

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

2,057 views & 1 like for this thread
1Dx and 100-400 II issue
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EF and EF-S Lenses 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is sageybadegey
885 guests, 316 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.