Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras 
Thread started 25 Feb 2017 (Saturday) 23:46
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

7D MkII - will not turn on

 
Wilt
Reader's Digest Condensed version of War and Peace [POTN Vol 1]
Avatar
41,852 posts
Gallery: 1 photo
Likes: 2593
Joined Aug 2005
Location: Belmont, CA
     
Mar 28, 2017 09:48 |  #16

wysiwyg59 wrote in post #18285222 (external link)
MY 7D Mk II tonight was taking photos for my cousin at a concert of his. I turned off the camera, a few minutes later tried to turn it back on and it will not come to life. Back home an inserted freshly charged batteries and still will not turn on. Anyone else have this issue.

Thanks

I had a very similar occurrance happen to me last year, but with a 5D(c) and I turned it off after having shot a few photos, to set up for the next shot...never woke up again. It needed a new main circuit, and fortunately I found an indy shop that still worked on 5D (although Canon no longer does).

Electronic components can suddenly fail on a circuit, rendering it inoperative. We are simply accustomed to a pattern that if it does not fail 'in infancy' it is ultimately very dependable, but things do fail suddenly.


You need to give me OK to edit your image and repost! Keep POTN alive and well with member support https://photography-on-the.net/forum/donate.p​hp
Canon dSLR system, Olympus OM 35mm system, Bronica ETRSi 645 system, Horseman LS 4x5 system, Metz flashes, Dynalite studio lighting, and too many accessories to mention

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)
wysiwyg59
THREAD ­ STARTER
Senior Member
Avatar
284 posts
Gallery: 12 photos
Likes: 74
Joined Oct 2009
Location: Southern MN
     
Apr 10, 2017 15:33 |  #17

Got my camera back today after being gone for exactly 7 weeks. Canon replaced the main board and the CMOS Sensor and recalibrate camera.


Rick
Canon A1, 7D2, 40D, Canon G12, Sony NEX-5N
Canon 70-200 IS F2.8 L, Canon 35mm f1.4 L, EF-S 18-200mm, EF-S 10-22mm
wysiwyg@hickorytech.ne​t (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
ksbal
Goldmember
Avatar
2,745 posts
Gallery: 374 photos
Best ofs: 9
Likes: 2390
Joined Sep 2010
Location: N.E. Kansas
     
Apr 10, 2017 15:47 as a reply to  @ wysiwyg59's post |  #18

Thank you for the update, and I hope all is well and it take pics better than new now.


Godox/Flashpoint r2 system, plus some canon stuff.

  
  LOG IN TO REPLY
wysiwyg59
THREAD ­ STARTER
Senior Member
Avatar
284 posts
Gallery: 12 photos
Likes: 74
Joined Oct 2009
Location: Southern MN
     
Apr 10, 2017 21:42 as a reply to  @ ksbal's post |  #19

Took a couple after reseting up on presets. so far so good.


Rick
Canon A1, 7D2, 40D, Canon G12, Sony NEX-5N
Canon 70-200 IS F2.8 L, Canon 35mm f1.4 L, EF-S 18-200mm, EF-S 10-22mm
wysiwyg@hickorytech.ne​t (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
TeamSpeed
01010100 01010011
Avatar
37,120 posts
Gallery: 111 photos
Best ofs: 2
Likes: 5898
Joined May 2002
Location: Midwest
Post edited over 2 years ago by TeamSpeed.
     
Apr 15, 2017 08:45 |  #20

They replaced the sensor? Odd outcome for a camera that won't turn on... The main board makes sense though. Wow!


Past Equipment | My Personal Gallery (external link) My Business Gallery (external link)
For Sale: 2x Teleconverter
For Sale: Sigma USB Dock

  
  LOG IN TO REPLY
05Xrunner
Goldmember, Flipflopper.
Avatar
5,750 posts
Gallery: 52 photos
Likes: 495
Joined Dec 2005
Location: Pittsburgh PA
     
Apr 15, 2017 09:08 |  #21

TeamSpeed wrote in post #18328501 (external link)
They replaced the sensor? Odd outcome for a camera that won't turn on... The main board makes sense though. Wow!

maybe the mainboard somehow got a short and it damaged the sensor as well?


My gear
Fuji X-T2, Fuji 18-55 2.8-4 OIS, Fuji 35 f2, Fuji 50 f2, Fuji 90 f2, Fuji 55-200 3.5-4.8 OIS
Sony RX100 II

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

7,838 views & 2 likes for this thread
7D MkII - will not turn on
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is mjp321kia
1064 guests, 281 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.