Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Photography Talk by Genre General Photography Talk 
Thread started 17 Jun 2018 (Sunday) 19:32
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

corrupted image, camera problem?

 
kenwood33
Goldmember
2,565 posts
Likes: 19
Joined Jul 2005
     
Jun 17, 2018 19:32 |  #1

I m using a new canon rebel t6i, shooting large JPEG, on a tripod. I took a few thousand shots the last few days. I notice some of the images are corrupted. One of them is attached below. I was using the same 32gb sd card that i used for my 5d3, that I never had any trouble with. I was shooting fairly slow, about 1 image per second (trying to do a timelapse). I had manual focus, firing using a remote shutter release, picture preview OFF, display OFF, lense stabilization OFF. What could be the problem? Is there a way I can detect this image when I copy it over to my computer (windows)?


HOSTED PHOTO
please log in to view hosted photos in full size.


Gearlist

  
  LOG IN TO REPLY
Gart
Senior Member
Avatar
440 posts
Gallery: 8 photos
Likes: 115
Joined Sep 2007
Location: D/FW metro
     
Jun 17, 2018 19:43 |  #2

If you haven't formatted the card, does this image look the same as posted on the LCD screen on camera? I wouldn't suspect so but it will help you determine if it was in camera or during file transfer to computer.

Gart




  
  LOG IN TO REPLY
TeamSpeed
01010100 01010011
Avatar
33,998 posts
Gallery: 84 photos
Best ofs: 2
Likes: 4076
Joined May 2002
Location: Northern Indiana
     
Jun 17, 2018 20:46 |  #3

95% of the time the problem is either the card or the card reader that was used to pull the images. Rarely is the camera to blame for corrupted images.


Past Equipment | My Personal Gallery (external link) My Business Gallery (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
kenwood33
THREAD ­ STARTER
Goldmember
2,565 posts
Likes: 19
Joined Jul 2005
     
Jun 18, 2018 10:33 |  #4

Its quite possible the images were corrupted during transfer. I was doing 4-5 simultaneous cut and past from the memory card to different folders on my computer. I will continue to monitor.


Gearlist

  
  LOG IN TO REPLY
Colin ­ Glover
Goldmember
1,315 posts
Gallery: 16 photos
Likes: 114
Joined Aug 2012
Location: Southport nr Liverpool United Kingdom
     
Jun 18, 2018 11:37 |  #5

Could be faulty mainboard. Not sure on this.


Canon EOS 70D, Canon EOS 600D, EF-S 18-55 ii, EF 55-200 USM ii, EF-S 75-300 iii, Tamron 28-80, Sigma 70-210. Pentax 50mm, Pentax 135mm, EF-S 55-250, Raynox Macro adapter, Neewer filters (CPL, UV, FLD & ND4), Fuji HS20 EXR (30X zoom ) & cable release, Yongnuo 560 iii & Luxon 9800A manual flashguns for the Fuji, Hama Star 63 tripod, Hongdek RC-6 remote control, Velbon DF 40 www.point-n-shoot.co.uk website.

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

361 views & 0 likes for this thread
corrupted image, camera problem?
FORUMS Photography Talk by Genre General Photography Talk 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is crescentbeach
893 guests, 407 members online
Simultaneous users record so far is 6430, that happened on Dec 03, 2017

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.