Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras 
Thread started 04 May 2019 (Saturday) 07:28
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

Error 20 on an 80D - how common is this

 
Jeff_56
THREAD ­ STARTER
Senior Member
285 posts
Gallery: 11 photos
Likes: 67
Joined Jan 2013
Location: SE Ohio
     
May 07, 2019 09:40 |  #16
bannedPermanent ban

John from PA wrote in post #18857755 (external link)
When this happened, had you been doing any shooting in LiveView? I did notice that for some people reporting this error, actually various cameras, there is some common talk about LiveView and when exiting LiveView the mirror doesn’t fully return. In some instances people found that mounting a different lens (I see you have the 18-55) and cycling through LiveView cleared the issue.

By the way, can you repeat the issue “at will”?

It hasn't cleared since it happened. It has not worked at all since. I wasn't using live mode when I was shooting. I had gone from the 18-135 lens to the 55-250. It worked for a couple of hours. I sat the camera down and when I picked it up again an hour or so later it would not get past the error message. I've tried leaving it sit without the battery and then holding down the shutter before putting the battery back in. I also tried going back to the 18-135 lens. Nothing has helped. I don't think it's going to work again without a repair job.




  
  LOG IN TO REPLY
John ­ from ­ PA
Cream of the Crop
9,326 posts
Likes: 862
Joined May 2003
Location: Southeast Pennsylvania
     
May 07, 2019 10:02 |  #17

Yep, sounds like time replacement or repair.




  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

910 views & 2 likes for this thread
Error 20 on an 80D - how common is this
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is Parashooter
974 guests, 353 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.