Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Post Processing, Marketing & Presenting Photos RAW, Post Processing & Printing 
Thread started 25 Mar 2008 (Tuesday) 10:53
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

Apple is shipping me stuff --- making the move over!

 
stathunter
THREAD ­ STARTER
"I am no one really"
Avatar
5,651 posts
Likes: 48
Joined Aug 2006
Location: California & Michigan
     
Apr 24, 2008 06:35 as a reply to  @ post 5356580 |  #46

This Mac is great. I did go into the screen settings last night and now everything is HUGE. I tried to go back and changed the screen settings but CANNOT get it back to the default setting............ple​ase help. EVERYTHING is HUGE and will not fit on the screen. Safari is huge--- AHHHH....how can I get it back to factory screen settings? :(
Thanks!


Scott
"Do or do not, there is no try"

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)
Stocky
Senior Member
Avatar
731 posts
Joined Feb 2008
Location: Ann Arbor, MI
     
Apr 24, 2008 06:47 |  #47

you probably changed the resolution. Set it back to what ever the max was and you should be fine.


Always happy to hear some critique
gear list

  
  LOG IN TO REPLY
stathunter
THREAD ­ STARTER
"I am no one really"
Avatar
5,651 posts
Likes: 48
Joined Aug 2006
Location: California & Michigan
     
Apr 24, 2008 07:16 |  #48

Stocky wrote in post #5393676 (external link)
you probably changed the resolution. Set it back to what ever the max was and you should be fine.

I went back into it and tried all of the resolution sizes----it really does not bring it back to default. I found online where there is a zoom setting----I found the info on that and realized that zoom is not on. It is still HUGE no matter what resolution I have it set on. What is the default (factory) resolution?


Scott
"Do or do not, there is no try"

  
  LOG IN TO REPLY
stathunter
THREAD ­ STARTER
"I am no one really"
Avatar
5,651 posts
Likes: 48
Joined Aug 2006
Location: California & Michigan
     
Apr 24, 2008 07:22 |  #49

I now went back in and set it to 1280x800 and it is better but not where I remember it. Does anyone know what the factory setting was?
thanks!


Scott
"Do or do not, there is no try"

  
  LOG IN TO REPLY
toyguru
Senior Member
Avatar
265 posts
Likes: 1
Joined Apr 2005
Location: Stafford,VA
     
Apr 24, 2008 09:06 |  #50

You might have hit the "Zoom" function. You can check it out under System Preferences-->Universal Access to see if it's turned on. The screen should revert back if the zoom is turned off or hit Ctrl and zoom back and fourth with your mouse wheel. I use this function a lot!


Gear List
flickr (external link)
DigitalStream Productions (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
rkkwan
Member
134 posts
Joined Sep 2007
Location: Hong Kong
     
Apr 24, 2008 12:04 as a reply to  @ toyguru's post |  #51

Default resolution on the 24" iMac is 1920x1200.


rkkwan.zenfolio.com (external link)
5D/BG-E4; 70-200/2.8L IS II, Sigma 8-16, Tamron 28-75 Asph, Tokina 10-17 Fish, 1.4x III; 580EX II; G7 X
Full Gear List

  
  LOG IN TO REPLY
Tony-S
Cream of the Crop
Avatar
9,905 posts
Likes: 204
Joined Jan 2006
Location: Fort Collins, Colorado, USA
     
Apr 24, 2008 17:30 as a reply to  @ rkkwan's post |  #52

Scott,

Also, try this:


HOSTED PHOTO
please log in to view hosted photos in full size.


"Raw" is not an acronym, abbreviation, nor a proper noun; thus, it should not be in capital letters.

  
  LOG IN TO REPLY
superdiver
Cream of the Crop
Avatar
9,862 posts
Likes: 5
Joined Jan 2006
Location: Ketchikan Alaska
     
Apr 24, 2008 17:36 |  #53

I switched over to Mac at Xmas this year...

LOVE IT! !!!!

I am using aperture 2 and getting used to the differnces. IT is so nice! Now I am going to get an editing program for my pictures, thinking about Gimp instead of getting CS3 or LR since I am an editing idiott and dont need all those features...


40D, davidalbertsonphotography.com
Newbie still learning

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

4,341 views & 0 likes for this thread
Apple is shipping me stuff --- making the move over!
FORUMS Post Processing, Marketing & Presenting Photos RAW, Post Processing & Printing 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is Dirtstar
859 guests, 226 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.