Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras 
Thread started 08 Oct 2009 (Thursday) 08:55
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

5DII Problem: Manaul settings when in Av mode

 
phigment
Member
230 posts
Likes: 2
Joined Jan 2009
Location: Waterloo, Ontario, Canada
     
Oct 08, 2009 08:55 |  #1

Hi,
I searched around but couldn't find anything on this.

It doesn't happen often, but every once in a while, my camera switches to Manual mode with the dial still on Av mode.

When it does happen it is after I use the camera after it has shut off from power saving mode.

For example:
1) Set the camera to Av
2) Snap some pictures
3) Put the camera away (don't turn it off)
4) Pickup the camera to take some pictures and notice that the control dials can now adjust both aperture and shutter speed.

If I switch out of Av then back again controls are Av mode again.

I guess it could be the dial gets bumped a bit and somehow toggles to M mode, but when I look on the dial, it is obviously set to Av and I can feel the normal 'click' when switching out of Av to another mode and back.

This isn't a big problem, and I've only experienced it maybe 3 times in the past 6 months or so. I was just wondering if anybody else has heard of or experienced this problem?

Thanks,
Paul


A7R, Firin 20mm, CV 21/4, CV 40/1.4, 100ZE, 300 4LIS, Tamron 150-600, Jupiter 8, RX100 IV

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

688 views & 0 likes for this thread
5DII Problem: Manaul settings when in Av mode
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is bushpilot
1061 guests, 316 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.