Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras 
Thread started 22 Feb 2011 (Tuesday) 20:21
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

Help with XSi/450D

 
Sandals
Member
71 posts
Joined Feb 2011
Location: Rockville, MD
     
Feb 22, 2011 20:21 |  #1

The scroll wheel in between the shutter button and ISO button seems to have stopped working. When I am on AV i'm stuck on 1/80 and when I go to Tv it stays on f/ 4.5. When I push the ISO button the different ISO levels come up but, I can't scroll through them.

I was using the camera earlier today with no problems and it's been in my room since then. Any Advice would be greatly appreciated.

-Alex


Alex :p
7D | Sigma 30mm 1.4 | Nifty-Fifty | Tamron 10-24mm | Canon 70-200mm F/4 L IS | Canon Speedlite 430ex II |

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)
moose1971
Member
Avatar
131 posts
Joined Dec 2010
Location: Nanaimo BC
     
Feb 22, 2011 20:31 |  #2

Time for a 7d ;)


Canon 7D Gripped, S100, EF 70-200 f4L USM, EF 50mm f/1.8 II, Ef-S 17-55 2.8 IS USM,Tamron AF 18-270mm, carbon legs, slik 800 BH, 580ex ii

  
  LOG IN TO REPLY
Sandals
THREAD ­ STARTER
Member
71 posts
Joined Feb 2011
Location: Rockville, MD
     
Feb 22, 2011 20:34 |  #3

I wish but I don't have enough money for a 7d

It's gripped if that matters. I am charging the normal battery now and when its fully charged i will take the grip off and try then.


Alex :p
7D | Sigma 30mm 1.4 | Nifty-Fifty | Tamron 10-24mm | Canon 70-200mm F/4 L IS | Canon Speedlite 430ex II |

  
  LOG IN TO REPLY
Sandals
THREAD ­ STARTER
Member
71 posts
Joined Feb 2011
Location: Rockville, MD
     
Feb 22, 2011 20:48 |  #4

A friend of mine asked me to check if the scroll wheel on the grip works which it does and when I tried the scroll wheel on the body it now works. I guess this was a false alarm.


Alex :p
7D | Sigma 30mm 1.4 | Nifty-Fifty | Tamron 10-24mm | Canon 70-200mm F/4 L IS | Canon Speedlite 430ex II |

  
  LOG IN TO REPLY
metalordie
Senior Member
Avatar
269 posts
Joined Oct 2009
Location: new jersey
     
Feb 22, 2011 20:51 |  #5

Sandals wrote in post #11895428 (external link)
The scroll wheel in between the shutter button and ISO button seems to have stopped working. When I am on AV i'm stuck on 1/80 and when I go to Tv it stays on f/ 4.5.

-Alex

this is totally backwards unless my camera is not right.

when mine is on AV i am able to change F number only, for TV the shutter. weird


Stephanie

  
  LOG IN TO REPLY
Sandals
THREAD ­ STARTER
Member
71 posts
Joined Feb 2011
Location: Rockville, MD
     
Feb 22, 2011 21:03 |  #6

whoops, I mixed them up. AV is for F and TV is shutter priority.


Alex :p
7D | Sigma 30mm 1.4 | Nifty-Fifty | Tamron 10-24mm | Canon 70-200mm F/4 L IS | Canon Speedlite 430ex II |

  
  LOG IN TO REPLY
apersson850
Cream of the Crop
Avatar
12,104 posts
Gallery: 7 photos
Likes: 332
Joined Nov 2007
Location: Traryd, Sweden
     
Feb 22, 2011 23:03 as a reply to  @ Sandals's post |  #7

This is a common issue and will happen again. If the dial on the grip stops in an intermediate position, it blocks the camera's dial as well.


Anders

  
  LOG IN TO REPLY
moose1971
Member
Avatar
131 posts
Joined Dec 2010
Location: Nanaimo BC
     
Feb 23, 2011 19:27 |  #8

Sandals wrote in post #11895506 (external link)
I wish but I don't have enough money for a 7d

It's gripped if that matters. I am charging the normal battery now and when its fully charged i will take the grip off and try then.

I hear ya there. I've been waiting since sept to scratch enough together to pick one up and the final bit comes in about a week. :D
Then I can start a thread about the auto focus on it.;)


Canon 7D Gripped, S100, EF 70-200 f4L USM, EF 50mm f/1.8 II, Ef-S 17-55 2.8 IS USM,Tamron AF 18-270mm, carbon legs, slik 800 BH, 580ex ii

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

810 views & 0 likes for this thread
Help with XSi/450D
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is fitactions
648 guests, 240 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.