Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Post Processing, Marketing & Presenting Photos RAW, Post Processing & Printing 
Thread started 09 Jun 2013 (Sunday) 23:18
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

Lightroom 5 is out.....

 
Invertalon
Cream of the Crop
Avatar
6,495 posts
Likes: 23
Joined Jun 2009
Location: Cleveland, OH
     
Jun 10, 2013 09:55 |  #31

Well for how much I use and love the program, I don't have a problem with it.

It is much worse with Canon in many cases than Adobe... Just take a look at the last 3 or 4 Rebels... No sensor changes, very minor adjustments and yet they "upgrade" it every year or so. Or hell, look at Apple... Everybody does it. If you don't like it, nobody forces anybody to upgrade... Just continue using whatever you are and be happy.


-Steve
Facebook (external link)
Flickr (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)
nekrosoft13
THREAD ­ STARTER
Goldmember
Avatar
4,087 posts
Gallery: 185 photos
Likes: 683
Joined Jun 2010
     
Jun 10, 2013 10:03 |  #32
bannedPermanent ban

if only they would add facial recognition, i would be happy.

sorting though 60k+ images would be so much easier...


Gear List

  
  LOG IN TO REPLY
gjl711
"spouting off stupid things"
Avatar
56,283 posts
Likes: 2954
Joined Aug 2006
Location: Deep in the heart of Texas
     
Jun 10, 2013 10:18 |  #33

nekrosoft13 wrote in post #16016747 (external link)
doesn't matter how "cheap" it is.

its a fast quick way to make a buck for them.

it really doesn't bring anything new, minor brush change, some features copied from photoshop.

No it's not. No one is forcing anyone to upgrade. If the new features are worth it to you, get it. If they do not interest you, skip the upgrade.


Not sure why, but call me JJ.
I used to hate math but then I realised decimals have a point.
.
::Flickr:: (external link)
::Gear::

  
  LOG IN TO REPLY
tkbslc
Cream of the Crop
24,586 posts
Likes: 26
Joined Nov 2008
Location: Utah, USA
     
Jun 10, 2013 10:22 |  #34

Scatterbrained wrote in post #16015707 (external link)
What do you mean? I usually tell it where to put the images during import. Are you looking to do something else?

For me, I don't want Lightroom putting the images anywhere. I have 15 years of them in my own folder structures. Adobe always wants to move/copy them to its own folders. It might have been fine if I had LR from day 1, but I didn't.


Taylor
Galleries: Flickr (external link)
EOS Rp | iPhone 11 Pro Max

  
  LOG IN TO REPLY
nekrosoft13
THREAD ­ STARTER
Goldmember
Avatar
4,087 posts
Gallery: 185 photos
Likes: 683
Joined Jun 2010
     
Jun 10, 2013 10:22 |  #35
bannedPermanent ban

gjl711 wrote in post #16016834 (external link)
No it's not. No one is forcing anyone to upgrade.

yes they are, because from this point on, no new camera will be supported in LR4.


Gear List

  
  LOG IN TO REPLY
jay125
I don't remember 19
Avatar
10,764 posts
Gallery: 102 photos
Likes: 1679
Joined Dec 2010
     
Jun 10, 2013 10:36 |  #36

upgraded. on my machine anyways, its more responsive and generally much faster than LR4 ever was.



feedback


gear list

  
  LOG IN TO REPLY
Colorblinded
Goldmember
Avatar
2,713 posts
Gallery: 18 photos
Best ofs: 3
Likes: 690
Joined Jul 2007
     
Jun 10, 2013 10:40 |  #37

jay125 wrote in post #16016892 (external link)
upgraded. on my machine anyways, its more responsive and generally much faster than LR4 ever was.

I was wondering if they might not have improved responsiveness/perform​ance. That alone would get me to upgrade if enough people see an improvement.


http://www.colorblinde​dphoto.com (external link)
http://www.thecolorbli​ndphotographer.com (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
nekrosoft13
THREAD ­ STARTER
Goldmember
Avatar
4,087 posts
Gallery: 185 photos
Likes: 683
Joined Jun 2010
     
Jun 10, 2013 10:45 |  #38
bannedPermanent ban

Colorblinded wrote in post #16016905 (external link)
I was wondering if they might not have improved responsiveness/perform​ance. That alone would get me to upgrade if enough people see an improvement.

that was a issue with previous version, something that they should have fixed for free. You shouldn't have to buy a new version just to fix their screw up.


Gear List

  
  LOG IN TO REPLY
kenjancef
Goldmember
Avatar
2,282 posts
Gallery: 20 photos
Likes: 10
Joined Jan 2010
Location: East Providence, RI 02914
     
Jun 10, 2013 10:46 as a reply to  @ post 16016731 |  #39

I just purchased LR5 from Adobe's site, and when picking the OS and such, there is a drop-down to choose what you are upgrading from. 4, 3, and 2 were there, as far as I know. And for kicks I picked version 3, and the price stayed the same. Hope that helps...


Gear List
My Flickr Page (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
joonrhee
Goldmember
Avatar
3,889 posts
Likes: 625
Joined Oct 2009
Location: Southern California
     
Jun 10, 2013 10:48 as a reply to  @ post 16015737 |  #40

Ok, I just placed a preorder for a full boxed upgrade version ($79) at B&H. Amazon and Adorama don't have them ready for order yet. Expect availability on 6/13.


a7RII • V12 • L21 • S24GM • S85
Full Gear List & Feedback
SmugMug (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
digital ­ paradise
I still have 8 digits left
Avatar
17,463 posts
Gallery: 125 photos
Likes: 12637
Joined Oct 2009
Location: Canada
     
Jun 10, 2013 10:49 as a reply to  @ post 16015737 |  #41

Well there is some hope. We can only pray they leave LR as both a cloud and stand alone. You never know, they may come out with a dumbed down version like PS compared to Elements.


Image Editing OK

Website (external link) ~ Buy/Sell Feedback

  
  LOG IN TO REPLY
John ­ E
Goldmember
Avatar
1,025 posts
Likes: 1
Joined May 2006
Location: Amarillo, TX
     
Jun 10, 2013 11:02 as a reply to  @ post 16015737 |  #42

I keep hoping for a cloning tool on each new release. It sounds like the "non-circular healing brush" may come pretty close to accomplishing the same thing.


John Elser
Canon 5D MK II; 30D; EF 85 f/1.8; EF 70-200L f/2.8 IS II; EF 24-105L f/4; EF 135L f/2; EF 24-70L; Canon 580 EX II(x3).

  
  LOG IN TO REPLY
c1phr
Member
85 posts
Likes: 2
Joined Jun 2011
     
Jun 10, 2013 11:10 |  #43

tkbslc wrote in post #16016845 (external link)
For me, I don't want Lightroom putting the images anywhere. I have 15 years of them in my own folder structures. Adobe always wants to move/copy them to its own folders. It might have been fine if I had LR from day 1, but I didn't.

That's not true and never has been. Apple's Aperture moves images to its own folders, Lightroom asks you to pick where to put your images and even allows you to import them without moving them from wherever you may have them stored. For all it cares, you could edit the images right on the card if you so choose.


500px (external link)
EOS 10D | 28-135 USM IS | 17-50 2.8 | 50 1.8 II | 420EX

  
  LOG IN TO REPLY
digital ­ paradise
I still have 8 digits left
Avatar
17,463 posts
Gallery: 125 photos
Likes: 12637
Joined Oct 2009
Location: Canada
     
Jun 10, 2013 11:13 as a reply to  @ post 16015737 |  #44

Yeah. I use it but to this day I have never like LR cloning tool. If I need to do serious cloning I export to PS.


Image Editing OK

Website (external link) ~ Buy/Sell Feedback

  
  LOG IN TO REPLY
tkbslc
Cream of the Crop
24,586 posts
Likes: 26
Joined Nov 2008
Location: Utah, USA
     
Jun 10, 2013 11:59 |  #45

c1phr wrote in post #16017004 (external link)
That's not true and never has been. Apple's Aperture moves images to its own folders, Lightroom asks you to pick where to put your images and even allows you to import them without moving them from wherever you may have them stored. For all it cares, you could edit the images right on the card if you so choose.

That's not how it worked on the trial I used, but admittedly I didn't spend a great deal of time with it. The whole concept of having to "import" kind of bugged me anyway.


Taylor
Galleries: Flickr (external link)
EOS Rp | iPhone 11 Pro Max

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

27,631 views & 0 likes for this thread
Lightroom 5 is out.....
FORUMS Post Processing, Marketing & Presenting Photos RAW, Post Processing & Printing 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is apadula
823 guests, 222 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.