Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS General Gear Talk Flash and Studio Lighting 
Thread started 02 Sep 2017 (Saturday) 02:56
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

Neewer NW565EX Not syncing with D7000

 
Deliverator
Hatchling
2 posts
Joined Sep 2017
     
Sep 02, 2017 02:56 |  #1

I bought a Neewer NW564EX a while ago. I've used it on camera, and it works very well from the hotshoe. The specifications say it is compatible with Nikon cameras as an i-TTL slave. Recently, I tried testing it off-camera, and I can't get it to sync. I have the on board flash set to Commander Mode, and the flash set to i-TTL slave on group A, channel 1.

When I take a shot, I can see the flash fire, but it's not very bright, and contributes nothing to the image, which remains heavily underexposed. I have been able to use the flash as a manual slave, fired from the on-camera flash in manual mode, but I'd prefer i-TTL functionality.

I'm hoping it's just that I've missed something in my settings. I've uploaded images of the camera and flash settings for review.


HOSTED PHOTO
please log in to view hosted photos in full size.


HOSTED PHOTO
please log in to view hosted photos in full size.




  
  LOG IN TO REPLY
Deliverator
THREAD ­ STARTER
Hatchling
2 posts
Joined Sep 2017
     
Sep 03, 2017 08:31 |  #2

I figured it out, and it's kind of embarrassing. I've gotten into the habit of shooting in quiet mode, mostly because I find it gives me better sharpness. Then I realised - the little delay introduced by quiet mode shooting messes up the sync. So, I put it in Continuous Low, and it synced, and worked perfectly.




  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

2,460 views & 0 likes for this thread
Neewer NW565EX Not syncing with D7000
FORUMS General Gear Talk Flash and Studio Lighting 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is elizaseren
781 guests, 317 members online
Simultaneous users record so far is 6430, that happened on Dec 03, 2017

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.