Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Sony Cameras, Lenses & Accessories Sony Accessories 
Thread started 27 Apr 2018 (Friday) 17:17
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

Viltrox EF-NEX IV adapter issue

 
dbs_jd
Senior Member
562 posts
Gallery: 11 photos
Likes: 28
Joined Mar 2014
Location: Guatemala
     
Apr 27, 2018 17:17 |  #1

Hey there, I just gut a Viltrox EF-NEX IV adapter but it doesn't work on my A7II. I attached it with a Canon 35mm f/2 IS and a 135mm f/2L but the AF doesn't work, and the aperture shows '--', like if the lens wasn't attached.

Did anyone have this problem with this adapter? I already updated/downgraded it's firmware but it still doesn't work.

Thanks!


Sony A7 II, CZ f/1.8 FE, Sigma 50mm f/2.8 Macro, Canon 135mm f/2 L, Canon 35mm f/2 IS, Samyang 24mm f/3.5 Tilt Shift, CZ 24mm f/2 SSM

  
  LOG IN TO REPLY
davidfig
we over look the simplest things
Avatar
3,275 posts
Likes: 81
Joined May 2005
Location: Fremont, California USA
     
Apr 28, 2018 00:40 |  #2

http://viltrox.com …dex&a=show&cid=​145&id=101 (external link)

Did you follow the instructions?


5D | 17-40L | Tammy 28-75 2.8 | 28-135 | 50/1.8 | 85/1.8 | Sony A6000 2-Lens Kit | SEL35 1.8 | EF 50 1.8 on NEX as my 75mm 1.8

  
  LOG IN TO REPLY
dbs_jd
THREAD ­ STARTER
Senior Member
562 posts
Gallery: 11 photos
Likes: 28
Joined Mar 2014
Location: Guatemala
     
Apr 29, 2018 12:37 |  #3

davidfig wrote in post #18615074 (external link)
http://viltrox.com …dex&a=show&cid=​145&id=101 (external link)

Did you follow the instructions?

Yes, I did. I contacted Viltrox and they told me that it may be a problem with the connect pin -?. Did you have the same problem as me?


Sony A7 II, CZ f/1.8 FE, Sigma 50mm f/2.8 Macro, Canon 135mm f/2 L, Canon 35mm f/2 IS, Samyang 24mm f/3.5 Tilt Shift, CZ 24mm f/2 SSM

  
  LOG IN TO REPLY
dbs_jd
THREAD ­ STARTER
Senior Member
562 posts
Gallery: 11 photos
Likes: 28
Joined Mar 2014
Location: Guatemala
     
Apr 30, 2018 13:09 |  #4

As an update, this is what happens with these lenses:

Canon 135mm f/2L - It works nice for ~2 seconds after I turn on the camera. Then it shows the '--' as aperture and it stops auto focusing.
Sigma 24-35mm f/2 - Same as the 135mm f/2L
Canon 18-55mm (not the IS, one of the oldest) - it works perfect! :-P :cry:

Maybe it works better with EF-S lenses, but I don't have any other EF-S lens.


Sony A7 II, CZ f/1.8 FE, Sigma 50mm f/2.8 Macro, Canon 135mm f/2 L, Canon 35mm f/2 IS, Samyang 24mm f/3.5 Tilt Shift, CZ 24mm f/2 SSM

  
  LOG IN TO REPLY
dbs_jd
THREAD ­ STARTER
Senior Member
562 posts
Gallery: 11 photos
Likes: 28
Joined Mar 2014
Location: Guatemala
     
May 11, 2018 11:37 |  #5

Another update:

I tried it with another A7II and it worked perfectly. It seems to be a problem with my camera :(. Any ideas? I'll try to downgrade and upgrade again it's firmware.


Sony A7 II, CZ f/1.8 FE, Sigma 50mm f/2.8 Macro, Canon 135mm f/2 L, Canon 35mm f/2 IS, Samyang 24mm f/3.5 Tilt Shift, CZ 24mm f/2 SSM

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

276 views & 0 likes for this thread
Viltrox EF-NEX IV adapter issue
FORUMS Sony Cameras, Lenses & Accessories Sony Accessories 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is norm281049
812 guests, 401 members online
Simultaneous users record so far is 6430, that happened on Dec 03, 2017

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.