Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Photography Talk by Genre Macro Talk 
Thread started 13 Jun 2018 (Wednesday) 14:40
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

YN24-EX + 5D IV Problems

 
carldelain
Member
38 posts
Likes: 1
Joined May 2011
Location: Green Bay, WI
Post edited 5 days ago by carldelain with reason 'Typo'.
     
Jun 13, 2018 14:40 |  #1

I’m running in to some issues with this combo. The flash seems to fire intermittently. It will work fine when I first turn it on and then won’t fire for a moment (5-10+ seconds or not at all until I restart it). It seems to happen every time I fire a shot and then hit playback or delete. If I don’t do that I seem to be able to shoot without problems, but as soon as I hit playback or change some other settings the flash will be unresponsive. I’m assuming it has something to do with the 5D4 firmware. I should note that I also tried this with my 6D1 and could fire continuously with no problems no matter what I did or changed with the camera/settings. Just wondering if anyone else has any experience with this and if there are any solutions. Thanks in advance.




  
  LOG IN TO REPLY
carldelain
THREAD ­ STARTER
Member
38 posts
Likes: 1
Joined May 2011
Location: Green Bay, WI
     
Jun 14, 2018 12:08 |  #2

Update:

I have also found that in High Speed and Low Speed continuous if this problem occurs it is only for the first shutter and then the flash continues to work after that. In single shot the problem persists for every shutter until I mess around and change some settings back and forth.

Also, I have found that this problem doesn’t occur at all if I am at ISO 160 or 320, but everything above, below and between will have the problem.




  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

69 views & 0 likes for this thread
YN24-EX + 5D IV Problems
FORUMS Photography Talk by Genre Macro Talk 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is jwinslow7
899 guests, 390 members online
Simultaneous users record so far is 6430, that happened on Dec 03, 2017

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.