Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon Accessories 
Thread started 25 Dec 2006 (Monday) 16:35
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

PC is sick. Need help

 
TammieO
Goldmember
Avatar
2,020 posts
Joined Nov 2004
Location: Chandler, AZ
     
Dec 25, 2006 16:35 |  #1

Happy Holidays everyone.
I'm hoping someone can help me. My PC is sick. It won't bootup. It gets past the Sony Vaio logo and Windows XP. My destop shows up, but the cursor and the hourglass freeze right away and it won't boot up all the way.
If anyone has any suggestions (even if it's just to tell me it's toast), I'd appreciate it!


~~~~~~~~~~~~~~~
Tammie
1DMkII

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)
memorex88
Goldmember
Avatar
1,472 posts
Joined Dec 2006
Location: Montreal, Quebec Canada
     
Dec 25, 2006 16:53 |  #2

Step one, see if you can boot in safe mode.

To use a Safe Boot option, follow these steps: 1. Restart your computer and start pressing the F8 key on your keyboard. On a computer that is configured for booting to multiple operating systems, you can press the F8 key when the Boot Menu appears.

2. Select an option when the Windows Advanced Options menu appears, and then press ENTER.

3. When the Boot menu appears again, and the words "Safe Mode" appear in blue at the bottom, select the installation that you want to start, and then press ENTER.


Marco
My Gear

  
  LOG IN TO REPLY
Jon
Cream of the Crop
Avatar
69,628 posts
Likes: 226
Joined Jun 2004
Location: Bethesda, MD USA
     
Dec 25, 2006 16:54 |  #3

Boot into Safe Mode (F8 on startup, IIRC; or it could be F5) and try to do a System Restore to the last known good point.

Run any updates lately? Got the latest AV software signatures?


Jon
----------
Cocker Spaniels
Maryland and Virginia activities
Image Posting Rules and Image Posting FAQ
Report SPAM, Don't Answer It! (link)
PERSONAL MESSAGING REGARDING SELLING OR BUYING ITEMS WITH MEMBERS WHO HAVE NO POSTS IN FORUMS AND/OR WHO YOU DO NOT KNOW FROM FORUMS IS HEREBY DECLARED STRICTLY STUPID AND YOU WILL GET BURNED.
PAYPAL GIFT NO LONGER ALLOWED HERE

  
  LOG IN TO REPLY
TammieO
THREAD ­ STARTER
Goldmember
Avatar
2,020 posts
Joined Nov 2004
Location: Chandler, AZ
     
Dec 25, 2006 17:01 |  #4

Thanks guys! I'll say a prayer and give it a go!


~~~~~~~~~~~~~~~
Tammie
1DMkII

  
  LOG IN TO REPLY
TammieO
THREAD ­ STARTER
Goldmember
Avatar
2,020 posts
Joined Nov 2004
Location: Chandler, AZ
     
Dec 25, 2006 17:33 |  #5

Marco and Jon, thanks again for your advice. I got it to boot and restored to the last known good point. Now I just need to figure out what went wrong. I haven't run any updates in the last couple of weeks.


~~~~~~~~~~~~~~~
Tammie
1DMkII

  
  LOG IN TO REPLY
Jon
Cream of the Crop
Avatar
69,628 posts
Likes: 226
Joined Jun 2004
Location: Bethesda, MD USA
     
Dec 25, 2006 17:35 |  #6

Installed anything new? Downloaded anything?


Jon
----------
Cocker Spaniels
Maryland and Virginia activities
Image Posting Rules and Image Posting FAQ
Report SPAM, Don't Answer It! (link)
PERSONAL MESSAGING REGARDING SELLING OR BUYING ITEMS WITH MEMBERS WHO HAVE NO POSTS IN FORUMS AND/OR WHO YOU DO NOT KNOW FROM FORUMS IS HEREBY DECLARED STRICTLY STUPID AND YOU WILL GET BURNED.
PAYPAL GIFT NO LONGER ALLOWED HERE

  
  LOG IN TO REPLY
hard12find
Senior Member
Avatar
597 posts
Joined Sep 2006
Location: Pacific Northwest USA
     
Dec 25, 2006 17:39 |  #7

I recommend a good dose of Spybot search and destroy, I love that program. Glad you are up and running. Jim


20D, 10D, Fuji S-20, Mamiya C220 medium format, Sekonic L-508 meter, 2 alien bee 800's, AB remotes, Sigma 500 HS flash, 70-200 F2.8 L, Sigma 24-70 F2.8 EX DG, lots of glass, lots of stuff,8-)

  
  LOG IN TO REPLY
memorex88
Goldmember
Avatar
1,472 posts
Joined Dec 2006
Location: Montreal, Quebec Canada
     
Dec 25, 2006 17:43 as a reply to  @ Jon's post |  #8

There was a big update 2 weeks ago. I would update XP ASAP.
Make sure your antivirus program is up to date.
Antispyware is a good idea too.

At least now you know your puter is OK and it's just software :D


Marco
My Gear

  
  LOG IN TO REPLY
memorex88
Goldmember
Avatar
1,472 posts
Joined Dec 2006
Location: Montreal, Quebec Canada
     
Dec 25, 2006 17:45 |  #9

hard12find wrote in post #2444520 (external link)
I recommend a good dose of Spybot search and destroy, I love that program. Glad you are up and running. Jim

Yes I have that and ad-aware (both free).
One finds things the other doesn't.


Marco
My Gear

  
  LOG IN TO REPLY
TammieO
THREAD ­ STARTER
Goldmember
Avatar
2,020 posts
Joined Nov 2004
Location: Chandler, AZ
     
Dec 25, 2006 17:56 |  #10

Will update XP right now. Got Prevx1 for antivirus and will look at Spybot.


~~~~~~~~~~~~~~~
Tammie
1DMkII

  
  LOG IN TO REPLY
memorex88
Goldmember
Avatar
1,472 posts
Joined Dec 2006
Location: Montreal, Quebec Canada
     
Dec 25, 2006 17:59 as a reply to  @ TammieO's post |  #11

Your on the right track :)
Good luck TammieO and Merry Christmas!


Marco
My Gear

  
  LOG IN TO REPLY
pos
Senior Member
Avatar
436 posts
Joined Nov 2006
Location: kentucky
     
Dec 25, 2006 18:26 |  #12

I have been using windows defender for months and it does a great job, It's free.I also have norton antivirus, between both i get a pop up maybe once every three months and haven't had a problem since, i hope i don't jinx myself.
pos




  
  LOG IN TO REPLY
Savagebasher
Member
244 posts
Joined Aug 2006
     
Dec 25, 2006 21:13 |  #13

It's also a good idea to reinstall every once in a while. I reinstall 2k3 on my main computers every 6 months




  
  LOG IN TO REPLY
dsc_1972
Senior Member
Avatar
458 posts
Joined Oct 2006
Location: Edinburgh, UK
     
Dec 25, 2006 22:17 |  #14

Maybe not your problem but I'm sure this is a worthwhile tip for anyone...
If your PC has been getting slower over a period of time - check your hard disk space.
Your hard disk 'C: drive' might be getting full. Move things like 'My Documents' onto a different drive. Simple things like this things catch me out from time to time... check it's space as well from time to time and don't let it get filled up with data/user files like photos! It'll grind your system to a halt if you don't manage the space!


Dave
flickr (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
dsc_1972
Senior Member
Avatar
458 posts
Joined Oct 2006
Location: Edinburgh, UK
     
Dec 25, 2006 22:20 |  #15

Savagebasher wrote in post #2445035 (external link)
It's also a good idea to reinstall every once in a while. I reinstall 2k3 on my main computers every 6 months

Seems a bit excessive... but I'm no MCSE. Why would you do this?


Dave
flickr (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

5,675 views & 0 likes for this thread
PC is sick. Need help
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon Accessories 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is paadoggi
1260 guests, 340 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.