Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS General Gear Talk Flash and Studio Lighting 
Thread started 11 Mar 2007 (Sunday) 11:49
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

interFit kit, doesn't work all the time

 
Stump
Senior Member
Avatar
772 posts
Joined Dec 2005
Location: Knoxville TN
     
Mar 11, 2007 11:49 |  #1

I just got an interfit 2 light kit from Wolf Camera. I'm using a 20d and a Sync cable to fire the lights. I take the first picture, and it won't fire anymore after that until i play with the lights again, change the power or turn them off and back on.

The Ready lights are lit.. but no flash. If i use the pop up to fire them, they flash every time. Any help would be greatly appreciated before i take this junk back to wolf. Thanks!


6D - 50 1.8 - 50 1.4 - 70-200F4L

  
  LOG IN TO REPLY
FlashZebra
This space available
Avatar
4,427 posts
Joined Mar 2006
Location: Northern Kentucky
     
Mar 11, 2007 18:24 |  #2

Be very suspicious of the sync cord. That would be my wild guess at the problem.

Do you have another cord.

Do, you have any sort of fully manual flash that you could place on camera and trigger the studio flash via their built in optical slave(s)? This would allow you to check function and buypass the flash cord.

Enjoy! Lon


*
http://flashzebra.com/ (external link)
*

  
  LOG IN TO REPLY
Stump
THREAD ­ STARTER
Senior Member
Avatar
772 posts
Joined Dec 2005
Location: Knoxville TN
     
Mar 11, 2007 18:36 |  #3

They do function using the popup flash. But, It came with two sync cords, and i had already bought one. I tried them all, same issue. I took it back. I would really like to know what the deal was though.


6D - 50 1.8 - 50 1.4 - 70-200F4L

  
  LOG IN TO REPLY
FlashZebra
This space available
Avatar
4,427 posts
Joined Mar 2006
Location: Northern Kentucky
     
Mar 11, 2007 21:35 |  #4

Stump wrote in post #2854420 (external link)
They do function using the popup flash. But, It came with two sync cords, and i had already bought one. I tried them all, same issue. I took it back. I would really like to know what the deal was though.

They would not have worked properly with the pop up flash on a 20D. The pop-up flash has to emit a preflash, this would have triggered the studio flash units early, before the shutter actually was open.

So, the on board flash would fire these studio flash units, but at an incorrect timing.

Enjoy! Lon


*
http://flashzebra.com/ (external link)
*

  
  LOG IN TO REPLY
iamgen
Member
Avatar
86 posts
Joined Feb 2007
Location: Chicago, IL.
     
Mar 13, 2007 17:12 |  #5

Stump wrote in post #2852876 (external link)
I just got an interfit 2 light kit from Wolf Camera. I'm using a 20d and a Sync cable to fire the lights. I take the first picture, and it won't fire anymore after that until i play with the lights again, change the power or turn them off and back on.

The Ready lights are lit.. but no flash. If i use the pop up to fire them, they flash every time. Any help would be greatly appreciated before i take this junk back to wolf. Thanks!

same thing happened to me when i was using my adorama lights. the problem? i wasn't shooting in manual mode..


My Gear List

"Amateurs practice until they get it right..Professionals practice until they can't get it wrong." - Anonymous

https://photography-on-the.net …p?p=2803093&pos​tcount=481

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

1,078 views & 0 likes for this thread
interFit kit, doesn't work all the time
FORUMS General Gear Talk Flash and Studio Lighting 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is gabrielkmusic
1043 guests, 205 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.