Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Post Processing, Marketing & Presenting Photos RAW, Post Processing & Printing 
Thread started 10 Jun 2008 (Tuesday) 00:17
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

photoshop cs3 resize when open

 
booja
Goldmember
1,638 posts
Likes: 95
Joined Jan 2008
Location: houston, tx
     
Jun 10, 2008 00:17 |  #1

this may be a retarded question and i searched and tried to look to see if there was a setting

i am using cs3 on my mac and when i open a photo that was imported from my camera the photo is significantly smaller than what it should be.

i shoot with a canon 30d so the image files are 3504x2336. and with i click file open in CS3 and look at the image size it then becomes 1752x1168... why does it do that automatically. i feel like if i blow it up back to the original size i loose quality.

is there a setting i am missing. i usually use aperture2 but i thought i try CS3




  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)
Damo77
Goldmember
Avatar
4,586 posts
Likes: 85
Joined Apr 2007
Location: Brisbane, Australia
     
Jun 10, 2008 00:24 |  #2

Are these Raw files? Perhaps you've got your Adobe Camera Raw set to process your files at a smaller-than-native size?


Damien
Website (external link) | Facebook (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
booja
THREAD ­ STARTER
Goldmember
1,638 posts
Likes: 95
Joined Jan 2008
Location: houston, tx
     
Jun 10, 2008 00:49 |  #3

seems kinda confusing when reading what i wrote. here it is put simple.

pics were shot in jpeg large fine
loaded them on to my macbook pro.
pic files are the size they are suppose to be when viewed or opened in iphoto or aperture2

but when opened in photoshop cs3, its smaller than normal... before any adjustments

Damo77 wrote in post #5693728 (external link)
Are these Raw files? Perhaps you've got your Adobe Camera Raw set to process your files at a smaller-than-native size?

the ones ive tested and tried adjusting were jpegs




  
  LOG IN TO REPLY
René ­ Damkot
Cream of the Crop
Avatar
39,856 posts
Likes: 6
Joined Feb 2005
Location: enschede, netherlands
     
Jun 10, 2008 04:55 |  #4

There's no way for photoshop to resize an image while opening. So something else must be going on. Are you opening in PS proper or ACR?


"I think the idea of art kills creativity" - Douglas Adams
Why Color Management.
Color Problems? Click here.
MySpace (external link)
Get Colormanaged (external link)
Twitter (external link)
PERSONAL MESSAGING REGARDING SELLING OR BUYING ITEMS WITH MEMBERS WHO HAVE NO POSTS IN FORUMS AND/OR WHO YOU DO NOT KNOW FROM FORUMS IS HEREBY DECLARED STRICTLY STUPID AND YOU WILL GET BURNED.

  
  LOG IN TO REPLY
souporman
UK SE Photographer of the Year 2011
Avatar
5,462 posts
Likes: 8
Joined Sep 2006
Location: London, UK
     
Jun 10, 2008 10:20 |  #5

Sorry if this is obvious, but are you sure it's not just zoomed out?

[edit] - sorry, just reread your OP and realized you were looking at the actual image size. Not sure what would cause that...


http://www.evilkitchen​.ca (external link) (365 (external link)) .
500px (external link)
Twitter (external link)http://365.evilkitchen​.ca (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
booja
THREAD ­ STARTER
Goldmember
1,638 posts
Likes: 95
Joined Jan 2008
Location: houston, tx
     
Jun 10, 2008 11:36 |  #6

i just figured it out... one of my friends is a trainer at apple so he told me what it was doing.

all my photos are automatically imported into my aperture2 library for editing and viewing. aperture generates previews for every picture in the library. and when i go into photoshop->file->open-> and select an image from the aperture library, photoshop is grabbing the preview instead of the master image....

now hes trying to figure out how to grab the master image instead of the preview




  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

709 views & 0 likes for this thread
photoshop cs3 resize when open
FORUMS Post Processing, Marketing & Presenting Photos RAW, Post Processing & Printing 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is brotherbear86
803 guests, 369 members online
Simultaneous users record so far is 6430, that happened on Dec 03, 2017

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.