Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras 
Thread started 26 Oct 2009 (Monday) 21:24
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

My 7D is acting up.

 
jwcdds
Cream of the Crop
Avatar
14,589 posts
Gallery: 1625 photos
Best ofs: 5
Likes: 4375
Joined Aug 2004
Location: Santa Monica, CA
     
Oct 26, 2009 21:24 |  #1

Dun dun dun...

It was bound to happen to someone, and that someone appears to be me. I've developed an issue with my 7D. There's a line across my images, more apparent at higher ISO. I bought this through Adorama so I hope their customer service will do me right. :) *keeping fingers crossed*

I'm sure this will just add fuel to the fire of 7D haters. :lol: But since I'm not a fanboy, just reporting things as it happens (though I wished it didn't happen to me), I think the good/bad and the freak anomalies ought to be mentioned. Hopefully my situation is an isolated one. And hopefully Adorama will take care of this for me.

iso200

IMAGE NOT FOUND
IMAGE IS A REDIRECT OR MISSING!
HTTP response: NOT FOUND | MIME changed to 'image/gif'


iso400
IMAGE NOT FOUND
IMAGE IS A REDIRECT OR MISSING!
HTTP response: NOT FOUND | MIME changed to 'image/gif'


iso800
IMAGE NOT FOUND
IMAGE IS A REDIRECT OR MISSING!
HTTP response: NOT FOUND | MIME changed to 'image/gif'


iso1600
IMAGE NOT FOUND
IMAGE IS A REDIRECT OR MISSING!
HTTP response: NOT FOUND | MIME changed to 'image/gif'


iso3200
IMAGE NOT FOUND
IMAGE IS A REDIRECT OR MISSING!
HTTP response: NOT FOUND | MIME changed to 'image/gif'


iso6400
IMAGE NOT FOUND
IMAGE IS A REDIRECT OR MISSING!
HTTP response: NOT FOUND | MIME changed to 'image/gif'

Julian
Gear/Feedbacks | SmugMug (external link) | Flickr (external link) | Blog (external link) | Instagram (external link) | YouTube (external link)
My Reviews | "The Mighty One" (external link) | "EF 85mm f/1.4 L IS Review" (external link)
Founding member and President of the BOGUS Photo Club (Blatantly-Over-Geared & Under-Skilled)

  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)
NPuter
Senior Member
Avatar
572 posts
Likes: 26
Joined Jul 2009
Location: Miami, FL
     
Oct 26, 2009 21:30 |  #2

wow... that is really interesting.. what could be causing that?


NPuter | flickr (external link) | instagram (external link)
5D Mark IV | 7D
16-35 f/2.8L II | 16-35 f/2.8L III | 24-70 f/2.8L II | 70-200 f/2.8L IS II | Sigma 30 f/1.4 | Sigma 50 f/1.4

Feedback

  
  LOG IN TO REPLY
jwcdds
THREAD ­ STARTER
Cream of the Crop
Avatar
14,589 posts
Gallery: 1625 photos
Best ofs: 5
Likes: 4375
Joined Aug 2004
Location: Santa Monica, CA
     
Oct 26, 2009 21:34 |  #3

My best guess is that it's a row (or near complete row) of bad pixels... *playing the world's smallest fiddle*

Toughest part now is waiting for day break so I can give Adorama a ring. :D


Julian
Gear/Feedbacks | SmugMug (external link) | Flickr (external link) | Blog (external link) | Instagram (external link) | YouTube (external link)
My Reviews | "The Mighty One" (external link) | "EF 85mm f/1.4 L IS Review" (external link)
Founding member and President of the BOGUS Photo Club (Blatantly-Over-Geared & Under-Skilled)

  
  LOG IN TO REPLY
K6AZ
Cream of the Crop
Avatar
10,248 posts
Gallery: 1 photo
Likes: 8
Joined Nov 2008
Location: Richmond VA USA
     
Oct 26, 2009 21:45 |  #4

How many shots before that appeared?

I'm nearing 1000 on my 7D and no issues (yet). I did get a 17-40L lemon though.


Flickr (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
jwcdds
THREAD ­ STARTER
Cream of the Crop
Avatar
14,589 posts
Gallery: 1625 photos
Best ofs: 5
Likes: 4375
Joined Aug 2004
Location: Santa Monica, CA
     
Oct 26, 2009 21:47 |  #5

I'm only at ~430 shots.

I think I may have saw signs of it early on in one of my tests. Showed up only at iso3200 but was inconsistent.

But tonight, it's rearing is ugly head in all its glory.


Julian
Gear/Feedbacks | SmugMug (external link) | Flickr (external link) | Blog (external link) | Instagram (external link) | YouTube (external link)
My Reviews | "The Mighty One" (external link) | "EF 85mm f/1.4 L IS Review" (external link)
Founding member and President of the BOGUS Photo Club (Blatantly-Over-Geared & Under-Skilled)

  
  LOG IN TO REPLY
K6AZ
Cream of the Crop
Avatar
10,248 posts
Gallery: 1 photo
Likes: 8
Joined Nov 2008
Location: Richmond VA USA
     
Oct 26, 2009 21:53 |  #6

Yeah, that is a pretty significant defect. Hopefully Adorama takes care of you. I'm sending my 17-40 back to Newegg for a replacement.


Flickr (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
TimeTraveler
Member
208 posts
Likes: 1
Joined Sep 2009
     
Oct 26, 2009 22:05 as a reply to  @ K6AZ's post |  #7

Isn't that the new dealio to make sure your horizon is level?
:D




  
  LOG IN TO REPLY
jwcdds
THREAD ­ STARTER
Cream of the Crop
Avatar
14,589 posts
Gallery: 1625 photos
Best ofs: 5
Likes: 4375
Joined Aug 2004
Location: Santa Monica, CA
     
Oct 26, 2009 22:06 |  #8

TimeTraveler wrote in post #8901065 (external link)
Isn't that the new dealio to make sure your horizon is level?
:D

Is that what it is! :lol: ;)


Julian
Gear/Feedbacks | SmugMug (external link) | Flickr (external link) | Blog (external link) | Instagram (external link) | YouTube (external link)
My Reviews | "The Mighty One" (external link) | "EF 85mm f/1.4 L IS Review" (external link)
Founding member and President of the BOGUS Photo Club (Blatantly-Over-Geared & Under-Skilled)

  
  LOG IN TO REPLY
Johnny ­ V
Goldmember
2,282 posts
Joined Nov 2004
Location: Jersey Shore
     
Oct 26, 2009 22:17 |  #9

Nawh... the film base gets scratched as the film is advancing.

But it's a bummer... you need a replacement.


Fear the Gear! Canon 5D3/6D/50D/T2i/EOS-M; 17-40L f4; 70-200 f4; 50 f1.4; 18-55 f3.5 IS; Sigma 85 f1.4; Tamron 85 f1.8; Canon 35 f2-IS; 580EX; Comet Strobes; Smugmug 20% Discount  (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
timecube
Member
Avatar
160 posts
Joined Aug 2009
     
Oct 26, 2009 23:13 as a reply to  @ Johnny V's post |  #10

That sucks man, bad luck. Was it very apparent on the LCD?


 (external link)

  
  LOG IN TO REPLY
jwcdds
THREAD ­ STARTER
Cream of the Crop
Avatar
14,589 posts
Gallery: 1625 photos
Best ofs: 5
Likes: 4375
Joined Aug 2004
Location: Santa Monica, CA
     
Oct 26, 2009 23:15 |  #11

It's visible on the LCD playback.


Julian
Gear/Feedbacks | SmugMug (external link) | Flickr (external link) | Blog (external link) | Instagram (external link) | YouTube (external link)
My Reviews | "The Mighty One" (external link) | "EF 85mm f/1.4 L IS Review" (external link)
Founding member and President of the BOGUS Photo Club (Blatantly-Over-Geared & Under-Skilled)

  
  LOG IN TO REPLY
mikeassk
Goldmember
Avatar
2,329 posts
Likes: 3
Joined Aug 2006
Location: San Diego/ San Fran/ Berkeley
     
Oct 26, 2009 23:35 |  #12

Have you tried different CF cards?


Stuff

  
  LOG IN TO REPLY
jwcdds
THREAD ­ STARTER
Cream of the Crop
Avatar
14,589 posts
Gallery: 1625 photos
Best ofs: 5
Likes: 4375
Joined Aug 2004
Location: Santa Monica, CA
     
Oct 26, 2009 23:39 |  #13

Yeah I did.

I've had CF card problems a long time ago with my 40D. Bought the camera and it came w/ some cheapo 4gb CF card. So I've experienced the bad-CF-card problem before. And back then, the problem was never a consistent line in the same place. Which is why I feel this is definitely not a card problem, but more of a sensor/camera issue. It gets worse from 800 -> 1600 -> 3200 -> 6400.


Julian
Gear/Feedbacks | SmugMug (external link) | Flickr (external link) | Blog (external link) | Instagram (external link) | YouTube (external link)
My Reviews | "The Mighty One" (external link) | "EF 85mm f/1.4 L IS Review" (external link)
Founding member and President of the BOGUS Photo Club (Blatantly-Over-Geared & Under-Skilled)

  
  LOG IN TO REPLY
jwcdds
THREAD ­ STARTER
Cream of the Crop
Avatar
14,589 posts
Gallery: 1625 photos
Best ofs: 5
Likes: 4375
Joined Aug 2004
Location: Santa Monica, CA
     
Oct 27, 2009 14:20 |  #14

3 cheers for Helen for helping me out. Hip hip, hooray! (x3)


Julian
Gear/Feedbacks | SmugMug (external link) | Flickr (external link) | Blog (external link) | Instagram (external link) | YouTube (external link)
My Reviews | "The Mighty One" (external link) | "EF 85mm f/1.4 L IS Review" (external link)
Founding member and President of the BOGUS Photo Club (Blatantly-Over-Geared & Under-Skilled)

  
  LOG IN TO REPLY
mrkgoo
Goldmember
2,289 posts
Joined Aug 2006
     
Oct 27, 2009 14:22 |  #15

Wow, that's pretty bad.

Hope it's isolated, and good that you're being treated well!




  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

5,020 views & 0 likes for this thread
My 7D is acting up.
FORUMS Canon Cameras, Lenses & Accessories Canon EOS Digital Cameras 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is Barryvg
847 guests, 402 members online
Simultaneous users record so far is 6430, that happened on Dec 03, 2017

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.