Approve the Cookies
This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and our Privacy Policy.
OK
Index  •   • New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Guest
New posts  •   • RTAT  •   • 'Best of'  •   • Gallery  •   • Gear  •   • Reviews
Register to forums    Log in

 
FORUMS General Gear Talk Flash and Studio Lighting 
Thread started 15 Nov 2010 (Monday) 05:00
Search threadPrev/next
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

7D PC Sync Issues

 
realitysays
Senior Member
Avatar
340 posts
Likes: 1
Joined Nov 2008
Location: Northern Beaches, Sydney, NSW
     
Nov 15, 2010 05:00 |  #1

Hey Guys,

I'm having trouble triggering my AB800's using a PC Sync cord. It won't fire the strobes at all.
I've plugged it into the correct port, plugged into the strobe, powered by the vegabond, it should fire right?
But no. I have to connect up wireless triggers (Cactus's) and it works fine but as soon as i try and use a Sync cord (the same one that came with the AB's) it won't fire at all. It worked on my 40D and 50D. Have i not enabled some setting or disabled something?

Any help greatly appreciated, it's extremely frustrating!


2012 Cams Accredited Motorsport Photographer
Follow Me on Facebook! (external link)
www.flickr.com/photos/​koryleung/ (external link)
www.koryleungphotograp​hy.com.au (external link) - Motorsports & Automotive Photography

  
  LOG IN TO REPLY
dedsen
Goldmember
Avatar
2,580 posts
Likes: 27
Joined Aug 2006
     
Nov 15, 2010 07:46 |  #2

Test your cord by shorting the center pin to the outside ring with a car key. If the strobe does not fire you need a new cord.



  
  LOG IN TO REPLY
sponsored links
(this ad will go away when you log in as a registered member)

1,102 views & 0 likes for this thread
7D PC Sync Issues
FORUMS General Gear Talk Flash and Studio Lighting 
AAA
x 1600
y 1600

Jump to forum...   •  Rules   •  Index   •  New posts   •  RTAT   •  'Best of'   •  Gallery   •  Gear   •  Reviews   •  Member list   •  Polls   •  Image rules   •  Search   •  Password reset

Not a member yet?
Register to forums
Registered members may log in to forums and access all the features: full search, image upload, follow forums, own gear list and ratings, likes, more forums, private messaging, thread follow, notifications, own gallery, all settings, view hosted photos, own reviews, see more and do more... and all is free. Don't be a stranger - register now and start posting!


COOKIES DISCLAIMER: This website uses cookies to improve your user experience. By using this site, you agree to our use of cookies and to our privacy policy.
Privacy policy and cookie usage info.


POWERED BY AMASS forum software 2.1forum software
version 2.1 /
code and design
by Pekka Saarinen ©
for photography-on-the.net

Latest registered member is jeffing
706 guests, 277 members online
Simultaneous users record so far is 15144, that happened on Nov 22, 2018

Photography-on-the.net Digital Photography Forums is the website for photographers and all who love great photos, camera and post processing techniques, gear talk, discussion and sharing. Professionals, hobbyists, newbies and those who don't even own a camera -- all are welcome regardless of skill, favourite brand, gear, gender or age. Registering and usage is free.